Ανείσπρακτα παραμένουν τα πρόστιμα στους... "δεν πληρώνω" των διοδίων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Ανείσπρακτα παραμένουν τα πρόστιμα στους... "δεν πληρώνω" των διοδίων.

  • Ανείσπρακτα παραμένουν 6.000 πρόστιμα για διόδια στην Εγνατία Οδό.
  • Πώς η δίμηνη αναστολή της βεβαίωσης προστίμων άτυπα μονιμοποιήθηκε.

Αρχές Μαρτίου οι Δ.ΟΥ. όλη της χώρας παρέλαβαν την επιστολή του προέδρου της Εγνατίας Οδού Απόστολου Αντωνούδη για... δίμηνη αναστολή βεβαίωση ή είσπραξης προστίμων λόγω μη καταβολής διοδίων.

Με την επιστολή εκείνη ο κ. Αντωνούδης ζητούσε από τα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ. να μην λάβουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των οφειλετών για την είσπραξη των βεβαιωθέντων προστίμων από διόδια στον αυτοκινητόδρομο μήκους 670 χλμ που ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα και καταλήγει στους Κήπους του Έβρου. Και αυτό επειδή κατά την προφορική ενημέρωση που είχε ο κ. Αντωνούδης, το υπουργείο Υποδομών θα προχωρούσε στη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για την ρύθμιση των επιβληθέντων από την Εγνατία Οδό προστίμων.
Επ'αόριστον
Ωστόσο, σχεδόν πέντε μήνες μετά, οι εφορίες εξακολουθούν να μην βεβαιώνουν πρόστιμα, μιας και νομοθέτημα για την ρύθμισή τους, το υπουργείο Υποδομών -που δεν είναι το μόνο αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα- δεν έχει ακόμη παρουσιάσει.

Ως εκ τούτου, η διακριτική αυτή μεταχείριση υπέρ όσων συντάχθηκαν με το "Δεν πληρώνω” τείνει να μονιμοποιηθεί, τη στιγμή που τον Σεπτέμβριο αναμένεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτες της Εγνατίας Οδού.
Υπολογίζεται ότι συνολικά 6.000 πρόστιμα επιβλήθηκαν από τον Νοέμβριο του 2013 έως και το τέλος του 2015, με το ύψος των οποίων σε, λιγότερες από 15 περιπτώσεις, να κυμαίνεται από 10.000 έως 38.000 ευρώ. Μία, εξάλλου, από τις πλέον, χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά τον πρώην υποψήφιο βουλευτή με την Λαϊκή Ενότητα Γιώργο Θεοφάνους που βρέθηκε αντιμέτωπος με την πληρωμή προστίμου 22.000 ευρώ, υπόθεση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο...
Bookmark and Share