"Μοντέλο Γιβραλτάρ" για Κατεχόμενα; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

"Μοντέλο Γιβραλτάρ" για Κατεχόμενα;

  • O τουρκικός Τύπος φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο μοντέλο για το βόρειο κομμάτι της Κύπρου,λίγες ημέρες μετά την σημαντική δήλωση του συμβούλου του Προέδρου της Τουρκίας σχετικά με το μέλλον της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σε άρθρο γνώμης της, η Χιουργιέτ...προτείνει την εφαρμογή του «μοντέλου Γιβραλτάρ» στην περίπτωση της «ΤΔΒΚ».

«Στο Γιβραλτάρ υπάρχει μια αυτόνομη διακυβέρνηση. Κάθε τέσσερα χρόνια εκλέγει το δικό του κοινοβούλιο και ιδρύει την δική του κυβέρνηση», τονίζει το σχετικό άρθρο γνώμης που υπενθυμίζει ότι σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και δικαιοσύνης το Γιβραλτάρ έχει καθεστώς αυτονομίας.

Η Χιουρριγιέτ υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια το καθεστώς του Γιβραλτάρ στο πεδίο του αθλητισμού έχει αναβαθμιστεί. Σήμερα, στο ποδόσφαιρο η εθνική ομάδα του βρίσκεται στον όμιλο της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην συνέχεια, το τουρκικό άρθρο τονίζει τα εξής: «Θα μπορούσαν να μελετηθούν διάφορα παραδείγματα. Το σημαντικό είναι να βρεθεί μια φόρμουλα που δεν θα αφήσει σε δύσκολη θέση την ΤΔΒΚ. Το μοντέλο Γιβραλτάρ είναι ένα από αυτά τα μοντέλα».

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου για θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ είχε προτείνει την προσάρτηση της «ΤΔΒΚ» στην Τουρκία.
Bookmark and Share