Εκβίαζε ανήλικη με γυμνές φωτογραφίες μέσω facebook.. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Εκβίαζε ανήλικη με γυμνές φωτογραφίες μέσω facebook..

  • Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα που απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
 
 Ένας 21χρονος συνελήφθη για.. πορνογραφία ανηλίκων. Είχε προηγηθεί καταγγελία μητέρας ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε να της αποσπάσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, απειλώντας την ότι θα τις δημοσιεύσει, την εκβίαζε προκειμένου να του αποστείλει επιπλέον φωτογραφίες.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα που απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.