Χωρίς ραντάρ εν λειτουργία οι εθνικές οδοί. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Χωρίς ραντάρ εν λειτουργία οι εθνικές οδοί.

Κάμερα ..."σκιάχτρο"
  • Μόλις σε ένα σημείο(!) σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας υπάρχουν σήμερα εν λειτουργία κάμερες-ραντάρ της Τροχαίας για τον έλεγχο της ταχύτητας και την επιβολή προστίμων.
  • Συσκευές που "φωτογραφίζουν" τον παραβάτη, είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη δεκαετία και σε πολλά σημεία της Εγνατίας Οδού, ωστόσο δεν λειτουργούν πλέον..

Μόλις σε ένα σημείο σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας υπάρχουν σήμερα κάμερες-ραντάρ της... Τροχαίας για τον έλεγχο της ταχύτητας και την επιβολή προστίμων, όπως αναφέρει η Καθημερινή. Στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα, αν δηλαδή και όποτε διατίθενται αστυνομικοί από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων.
Εξαίρεση αποτελεί η Αττικής Οδός, που παρακολουθείται από 14 κάμερες. Και εκεί ωστόσο η διαδικασία καταγραφής και είσπραξης των προστίμων χαρακτηρίζεται προβληματική.
Το μόνο σημείο σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας στο οποίο η Τροχαία "τσακώνει" τους παραβάτες οδηγούς είναι η σήραγγα του Αρτεμισίου, που ελέγχεται με τέσσερα ραντάρ. Ανάλογες συσκευές που "φωτογραφίζουν" τον παραβάτη, είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη δεκαετία σε πολλά σημεία της Εγνατίας Οδού, ωστόσο δεν λειτουργούν πλέον.
Το πρόβλημα είναι ότι η Τροχαία (που είναι η μόνη αρμόδια), δεν έχει εκφράσει την πρόθεση να τοποθετήσει κάμερες και στους νέους αυτοκινητόδρομους. Η εθνική οδός Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρου - Σπάρτης, που παραδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει μόνο τα προαναφερθέντα ραντάρ της σήραγγας Αρτεμισίου. Ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους άλλους τέσσερις οδικούς άξονες που θα πρέπει να έχουν παραδοθεί σε ένα μήνα (η Κορίνθου - Πατρών, η Ιόνια Οδός, ο Ε65, τα υπό κατασκευή τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης).
Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ότι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι, που θα είναι "πρόκληση" για τους απερίσκεπτους οδηγούς, δεν θα έχουν ούτε ένα ραντάρ της Τροχαίας ούτε καν στη σήραγγα των Τεμπών, τη μεγαλύτερη της χώρας (6 χλμ.).
Bookmark and Share