Handelsblatt: Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, αλλά σχεδιάζουν να ξοδέψουν δισ. ευρώ για τα F-35 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Handelsblatt: Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, αλλά σχεδιάζουν να ξοδέψουν δισ. ευρώ για τα F-35


  • «Η Ελλάδα θέλει να αναβαθμιστεί», τιτλοφορείται το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο. 

Όπως σημειώνει, αν και τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, ο κ. Καμμένος σχεδιάζει να...ξοδέψει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα για τη χώρα.
Τα προγράμματα αφορούν την αγορά των υπερσύχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Ήδη το (ελληνικό) υπουργείο Άμυνας έχει αποστείλει το αίτημά του στις Η.Π.Α.
Έτσι η Ελλάδα απαντά στον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ αλλά ταυτόχρονα και εχθρό της, την Τουρκία, η οποία παρήγγειλε ήδη 30 F-35 από την αμερικανική αμυντική βιομηχανία Lockheed Martin.
Με αυτήν την κίνηση, η Τουρκία προσπαθεί να επιβληθεί στη θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα, επισημαίνοντας πως οι δύο μεσογειακές χώρες βρίσκονται εδώ και 10ετίες σε αντιπαράθεση.
Από τη δεκαετία του '70, συνεχίζει η Handelsblatt, οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει σε ένα άτυπο διαγωνισμό αγοράς εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάτι που οδήγησε την οικονομικά πιο αδύναμη Ελλάδα στην καταστροφή…
«Ήταν μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους.
Υπό την πίεση από διεθνείς πιστωτές, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες της από 7,7 δισ. ευρώ στα 4,2 δισ. από το 2009.
Το 2017, άλλα 400 εκατ. ευρώ θα περικοπούν», καταλήγει.
Bookmark and Share