Politico: H Ελλάδα προσεγγίζει την Παγκόσμια Τράπεζα αναζητώντας ρευστό... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Politico: H Ελλάδα προσεγγίζει την Παγκόσμια Τράπεζα αναζητώντας ρευστό...

  • Η βαθιά χρεωμένη κυβέρνηση της Ελλάδας αποφάσισε να ζητήσει για περισσότερα δάνεια, αυτή τη φορά από την Παγκόσμια Τράπεζα, σχολιάζει το Politico.

Το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας πρόκειται πολύ σύντομα να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να.. αναζητήσει ένα άγνωστο ποσό «χρηματοπιστωτικής βοήθειας» από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Αυτό αναφέρει το Politico, που εκτιμά πως αν το ελληνικό αίτημα γίνει δεκτό, τότε θα βύθιζε τη χώρα σε επιπλέον χρέος, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται για τους όρους και τις προϋποθέσεις του ισχύοντος προγράμματος διάσωσης.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, Κομισιόν, ΔΝΤ και ESM, ξεκίνησαν εκ νέου στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα.
Παρ’ όλα αυτά, η βαθιά χρεωμένη κυβέρνηση της Ελλάδας αποφάσισε να ζητήσει για περισσότερα δάνεια, αυτή τη φορά από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή κονδυλίων στις φτωχές και αναδυόμενες οικονομίες.
«Η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα να παράσχει τεχνική και οικονομική βοήθεια, ώστε να ανταποκριθεί στις πιεστικές προκλήσεις που περιλαμβάνουν: τη μακροπρόθεσμη ανεργία, την οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική προστασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «σε συμφωνία με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων υπόκειται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας».
Η Παγκόσμια Τράπεζα αρνήθηκε να προσδιορίσει το ύψος του δανείου που ζήτησε η Ελλάδα.
«Προκαταρκτικές συζητήσεις έλαβαν πράγματι χώρα με την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επίσημη αίτηση», ανέφερε πηγή από το κυβερνητικό περιβάλλον της Αθήνας.
Bookmark and Share