Η Ρωσία στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Η Ρωσία στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

  • Ενισχύσεις και εξοπλισμό στέλνει στα σύνορα της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν ο οποίος φέρεται να φοβάται ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μόνο ημέρες σε ανάλογη κίνηση προέβη και η.. Κϊνα η οποία έστειλε 150.000 στρατιώτες στα νότια σύνορά της, με στόχο να αντιμετωπίσουν το κύμα Βορειοκορεατών που το Πεκίνο φοβάται ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τη μεθόριο σε περίπτωση πολέμου.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα και όπως αποδεικνύουν video τα οποία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου η χώρα του Πούτιν ενισχύσει με στρατεύματα, όπως επίσης και με εξοπλισμό τη μεθοριακή της γραμμή μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων.

O εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού στρατού, Αλεξάντερ Γκορντέγιεφ κατά τη διάρκεια δηλώσεων του αρνήθηκε να αποκαλύψει τους ακριβείς λόγους της μετακίνησης των στρατευμάτων και του εξοπλισμού. Αλλά τόνισε πως πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ασκήσεις του στρατού στην περιοχή της Υπερβαϊκάλης στη Σιβηρία.

Επίσης, η Ρωσία ήταν αυτή η οποία μπλόκαρε την πρόταση ψηφίσματος που προωθούσαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να επικριθεί η αποτυχημένη πυραυλική εκτόξευση που έκανε η Βόρεια Κορέα την Κυριακή.

«Δυστυχώς θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι το κίνδυνος σοβαρής σύρραξης σ’ αυτή την περιοχή έχει αυξηθεί πολύ», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ και κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν υπευθυνότητα αποφεύγοντας την κλιμάκωση.