Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβάτες στο Σαραντάπορο Ελασσόνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβάτες στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

  • Ελικόπτερο του στρατού τύπου Χιούι, με πέντε επιβάτες, κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στην περιοχή Σαραντάπορου της Ελασσόνας
  • Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν εντοπισμό 4 νεκρών στρατιωτικών και μιας σοβαρά τραυματισμένης γυναίκας αξιωματικού.


Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην... Κοζάνη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα εναέριες και επίγειες δυνάμεις.
Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, οι εναέριες δυνάμεις εντόπισαν το ελικόπτερο το οποίο έχει καταπέσει σε ορεινή περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισής του από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, το ελικόπτερο έπεσε πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ και συντρίμμια του εντοπίστηκαν στο 68ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν το τριμελές πλήρωμα και δύο ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.ι τρεις μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου.
Με μια λιτή ανακοίνωση το ΓΕΣ ενημερώνει ότι «το ελικόπτερο του Στρατου Ξηράς UH-1H εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, όπου και βρίσκονται μέσα διάσωσης».
Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβάτες στο Σαραντάπορο Ελασσόνας -
Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και οι έρευνες με τα ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκε το στίγμα του.
Η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων επιβαινόντων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.
Νωρίτερα, η ανακοίνωση του ΓΕΣ ανέφερε ότι: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν».
Bookmark and Share