Εφιαλτικό σενάριο: Εάν ο Κιμ πατήσει το κουμπί... ο Τραμπ θα έχει μόλις 10 λεπτά για να αντιδράσει - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Εφιαλτικό σενάριο: Εάν ο Κιμ πατήσει το κουμπί... ο Τραμπ θα έχει μόλις 10 λεπτά για να αντιδράσει

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τα αντίποινα της Ουάσινγκτον από τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πατήσει το κουμπί εκτοξεύοντας πύραυλο με πυρηνικά, προειδοποιούν ειδικοί.

Μόλις δέκα λεπτά έχει στη...  διάθεσή του ο Ντόναλντ Τραμπ για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά με στόχο τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, επιστήμονες αεροδιαστημικής επισημαίνουν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μέσα σε μισή ώρα και προσθέτουν: «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30-39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30-34 λεπτά, τη Σεούλ σε 6 λεπτά και το Τόκιο σε 10-11 λεπτά».

«Ωστόσο, οι πύραυλοι που διαθέτει το οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι προς το παρόν σε θέση να ταξιδέψουν σε απόσταση 5.500 μιλίων που απαιτούνται για να φτάσουν τις ΗΠΑ», αναφέρει η βρετανική Daily Mail, επικαλούμενοι ειδικούς.

Βέβαια, τα όπλα της Πιονγιάνγκ αναπτύσσονται ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τους κορυφαίους Αμερικανούς επιστήμονες, Ντέιβιντ Ράιτ και Μάρκους Σίλει, οι οποίοι θεωρούν ότι: «Τα χρονοδιαγράμματα είναι σύντομα. Ακόμη και για τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, υπάρχουν πολλά βήματα που μεσολαβούν για να γίνει αντιληπτή η ανίχνευση της εκτόξευσης γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως θα έχει μόλις δέκα λεπτά για να αποφασίσει την επόμενη κίνηση της Ουάσινγκτον».

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν που δείχνει ότι μπορεί να πλήξει την ηπειρωτική χώρα.

Οι ανησυχητικές αυτές εκτιμήσεις των ειδικών έρχονται λίγα 24ωρα μετά την εκτόξευση πυραύλου «Hwasong-12» από την Πιονγιάνγκ.



Bookmark and Share