2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο Facebook! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο Facebook!

  • O ένας στους 4 κατοίκους του πλανήτη ...ή ο ένας στους 2 χρήστες του διαδικτύου.

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια (για την ακρίβεια, 1,94 δισεκατομμύρια) είναι πλέον οι ενεργοί... μηνιαίοι χρήστες του Facebook ανά τον κόσμο, εκ των οποίων 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου.

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι χρήστες του Facebook αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια, που είναι πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού και πάνω από το 50% των ανθρώπων στον πλανήτη με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Τα έσοδα του Facebook κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 49% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016, ενώ τα κέρδη του διαμορφώθηκαν στα 3,06 δις δολάρια, αυξημένα κατά 77% σε ετήσια βάση.

Πάντως, ορισμένοι επενδυτές εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook, που αποτελούν σχεδόν το σύνολο των εσόδων του, να πλησιάζουν στο “ταβάνι” τους, κάτι το οποίο φαίνεται πως έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και για το λόγο αυτό επιχειρεί τους τελευταίους μήνες να αυξήσει τα έσοδα από άλλα προϊόντα του ομίλου, όπως είναι το Instagram και το Facebook Messenger.
Bookmark and Share