Πρόταση για παραπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου σε δίκη για κακούργημα - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Πρόταση για παραπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου σε δίκη για κακούργημα

  • Πρόταση για να παραπεμφθεί η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ, στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός με την.. υπ' αριθμ. 796/2017 εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορούμενη για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διαταξεις του νόμου περι καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο με βούλευμα του θα αποφανθεί εάν η κυρία Σαββαίδου θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.

Η πρόταση για παραπομπή της κυρίας Σαββαίδου αφορά την υπόθεση της επανεξέτασης προστίμου 78.000.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στην εταιρία Gennet Α.Ε.
Από την πλευρά της η πρώην γενική γραμματέας εσόδων έχει υποστηρίξει για το ζήτημα ότι οι κατηγορίες είναι νομικά αβάσιμες και ότι στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση για επανέλεγχο, που δεν απαγορεύεται από καμία διάταξη, αν η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια, αποτελεί αρμοδιότητα της φορολογικής διοίκησης.