Η τελευταία κρίσιμη τηλεμαχία μεταξύ Μακρόν και Λε Πεν - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Η τελευταία κρίσιμη τηλεμαχία μεταξύ Μακρόν και Λε Πεν

  • Μπορεί ο Μακρόν να εξακολουθεί να παραμένει ο επικρατέστερος υποψήφιος αλλά η αντίπαλός του κερδίζει ολοένα έδαφος.


Την τελευταία τους τετ α τετ αναμέτρηση, τέσσερις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας αναμένεται να έχουν το ...βράδυ της Τετάρτης στις 20.00 ώρα Ελλάδας ο υποψήφιος κεντρώος και φιλοευρωπαϊστής Εμανουέλ Μακρόν και η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

Οι δύο υποψήφιοι θα δώσουν σκληρή μάχη προκειμένου να πείσουν τους αναποφάσιστους και όσους σκοπεύουν να απόσχουν προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές.

Ο Μακρόν παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου στο 60%, όμως η διαφορά του φαίνεται να μειώνεται με τη Λε Πεν, η οποία διεξάγει μια πολύ σκληρή μάχη.

Η αποχή, που κάποιοι πιστεύουν ότι θα ωφελήσει την άκρα δεξιά, εκτιμάται μεταξύ του 22% και του 28%, ενώ το 18% των ψηφοφόρων που είναι σίγουροι ή σχεδόν σίγουροι ότι θα ψηφίσουν είναι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Elabe.

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς δεν έχει σταματήσει να φλερτάρει τους ψηφοφόρους του υποψήφιου της άκρας αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, τουλάχιστον το 20% των οποίων αναμένεται να στραφούν προς εκείνη, ενώ σχεδόν οι μισοί θα ψηφίσουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις.

Στη σημερινή τηλεμαχία ο Μακρόν, 39 ετών, του οποίου είναι η πρώτη προεκλογική εκστρατεία, έχει δεσμευθεί να δώσει μάχη «σώμα με σώμα» με την αντίπαλό του, η οποία «έχει ένα πρόγραμμα το οποίο θεωρώ επικίνδυνο». «Θέλω να ακολουθήσω την τακτική σώμα με σώμα στη μάχη για τις απόψεις για να καταδείξω ότι πρόκειται για ψευδείς λύσεις», τόνισε.

Στόχος του Μακρόν θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του περιβάλλοντός του να προτάξει την ασάφεια του προγράμματος της αντιπάλου του, όπως για παράδειγμα την μεταστροφή της σε σχέση με το θέμα της αποχώρησης από την ευρωζώνη, που πλέον δεν είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της ακροδεξιάς υποψήφιας.

Από την πλευρά της η Λε Πεν επιτέθηκε και πάλι χθες Τρίτη μέσω του λογαριασμού της στο Twitter στον Μακρόν, τον οποίο χαρακτηρίζει «εχθρό του λαού» και κληρονόμο του αντιδημοφιλή, σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ: αν ο Μακρόν «δεν αισθάνεται άνετα» στη διάρκεια της τηλεμαχίας, «μπορεί πάντα να ζητήσει από τον Φρανσουά Ολάντ να έρθει να του κρατήσει το χεράκι», ειρωνεύτηκε η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.