Κοστέλο: Η Ελλάδα επέστρεψε στο σημείο που ήταν το 2014.. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Κοστέλο: Η Ελλάδα επέστρεψε στο σημείο που ήταν το 2014..

  • 3 χαμένα χρόνια λόγω ...ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντεκλάν Κοστέλο από το βήμα του ...συνεδρίου του Economist, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επέστρεψε στο σημείο που βρισκόταν το 2014 αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί πως μετά τα 2,5 -χαμένα- χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουμε στο σημείο που είχε φτάσει η χώρα επί κυβερνήσεως Σαμαρά ήδη από τα τέλη του 2014..

Ο κ. Κοστέλο που βρίσκεται στην Αθήνα, όπως και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ESM, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο του Economistμ με τίτλο «Η Ευρώπη ξεμπερδεύεται, η Ελλάδα σταθεροποιείται», που πραγματοποείται σήμερα και αύριο σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής, έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης και πρόσθεσε είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μην χαθεί ξανά.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μέτρων και όπως είπε «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί».

«Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση» κατέληξε.​

Στις πρώτες συνεδρίες του Economist συμμετέχουν εκτός από τον Ντέκλαν Κοστέλο, ο Φραντσέσκο Νρούντι από την ΕΚΤ, ο Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη. Αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη νέα λίστα υποχρεώσεων της χώρας, μέχρι και την εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, εξ αποστάσεως -μέσω τηλεδιάσκεψης δηλαλή- θα συμμετάσχει και η επικεφαλής της ομάδα του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, σε ένα εξίσου ενδιαφέρον θέμα που αφορά την εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έναν χρόνο μετά το περσινό συνέδριο του Economist τον Ιούνιο του 2016 και μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης.