Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί: Με τόσα σκουπίδια υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί: Με τόσα σκουπίδια υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

  • Δεν χρειάζεται βέβαια να είναι κανείς ειδικός για να το αντιληφθεί..


Ο Ιατρικός Σύλλογος... Πειραιά προειδοποιεί με ανακοίνωση πως υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τους τόσους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους…
Με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως τα βουνά από σκουπίδια σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων.

Η ανακοίνωση
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων εξ αιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών εντός και εκτός κάδων απορριμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.
Εντομα, τρωκτικά και αδέσποτα ζώα δυνητικά μεταφέρουν λοιμογόνους παράγοντες στο αστικό περιβάλλον. Η απολύμανση των λοιμογόνων εστιών, που έχει ξεκινήσει σε αρκετούς Δήμους, μειώνει σαφώς το πρόβλημα, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκουπιδιών το λύνει οριστικά.
Η μη επίλυση εργασιακών θεμάτων σε τόσο ευαίσθητους τομείς είναι κόλαφος για κάθε κυβέρνηση πόσο μάλλον όταν κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια Υγεία.