Κατέρρευσε οροφή κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Κατέρρευσε οροφή κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας


  • Ένας νεκρός, ένας τραυματίας.

 Ένας άνδρας έχασε την ζωή του από την κατάρρευση οροφής κτιρίου, που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη του... παλιού λιμανιού της Πάτρας.

Αλλοδαπός, αλγερινής υπηκοότητας, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που έχασε την ζωή του σήμερα το απόγευμα, μετά την κατάρρευση οροφής κτιρίου, στην χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο, διότι είχε βρει τρόπο, προκειμένου να φορτίσει την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου του.

Όμως, λίγη ώρα πριν φύγει, όπως είπαν φίλοι του στους πυροσβέστες που ερευνούν τον χώρο, σημειώθηκε η κατάρρευση, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από την οροφή.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων μετά την κατάρρευση. Μέχρι τώρα και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει απεγκλωβιστεί ένα ακόμα άτομο βαριά τραυματισμένο. Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιούνταν ως πρόχειρο κατάλυμα από μετανάστες.

Τις στιγμές της κατάρρευσης της οροφής του κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας περιγράφει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Μάκκας, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά.

Ειδικότερα, όπως λέει ο Γιάννης Μάκκας, «τη στιγμή που βρισκόμουν στο γραφείο μου το οποίο είναι απέναντι από το παλιό λιμάνι, άκουσα πρώτα ένα κρότο και μετά ένοιωσα μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό».

Στη συνέχεια, προσθέτει, «άνοιξα το παράθυρο και τα είδα όλα κατεδαφισμένα».

Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει ο Γιάννης Μάκκας, «είδα ανθρώπους να βγαίνουν από τον χώρο που στεγάζονταν παλιά τα κρατητήρια του Λιμενικού, κρατώντας βαλίτσες στα χέρια τους».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εν λόγω κτίριο επρόκειτο να κατεδαφιστεί ωστόσο δεν πρόλαβαν με αποτέλεσμα η οροφή να καταρρεύσει.
Bookmark and Share