Σας ενοχλούν με απόκρυψη και θέλετε να βρείτε ποιος ήταν; Υπάρχει τρόπος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σας ενοχλούν με απόκρυψη και θέλετε να βρείτε ποιος ήταν; Υπάρχει τρόπος..


Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι πολύ δύσκολο που χρειάζεται εξοπλισμό, ιδιαίτερες γνώσεις, πολλά χρήματα ή διασυνδέσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.


Οι παράξενες ή ενοχλητικές κλήσεις δεν είναι κάτι καινούριο.
Υπάρχουν από τότε που υπάρχει και το τηλέφωνο.
Η δυνατότητα να κάνουμε το νούμερο μας κρυφό (δηλαδή απόρρητο ή αλλιώς «με απόκρυψη») ενώ είναι υπερβολικά χρήσιμη (π.χ. για να αποφύγουμε τους spammers που χρησιμοποιούν την αναγνώριση κλήσεων για πωλήσεις προϊόντων) είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από διάφορους θρασείς για φάρσες, σεξουαλική παρενόχληση, απειλητικά τηλεφωνήματα και άλλες ενοχλητικές κλήσεις.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό έγγραφο για τα δικαιώματα μας στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων):
«Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε την εξουδετέρωση της μη αναγραφής της καλούσας γραμμής για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων»
Αυτή η υπηρεσία παρέχεται και από τους τρεις πάροχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και λειτουργεί με τον εξής τρόπο:

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί στον αριθμό του κινητού σας, όσοι σας καλούν από απόκρυψη θα ακούσουν πρώτα το μήνυμα:

  • «Μήνυμα χωρίς χρέωση. Σας ενημερώνουμε ότι ο συνδρομητής που καλείτε ζήτησε να μην ισχύει η απόκρυψη των αριθμών που τον καλούν, με σκοπό τον εντοπισμό κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεχίσετε την κλήση, μετά το χαρακτηριστικό ήχο, ο αριθμός σύνδεσής σας, η ημερομηνία, η ώρα και η διάρκεια της κλήσης θα είναι διαθέσιμα στο συνδρομητή που καλείτε.»

Αν επιλέξουν να διακόψουν την κλήση στο διάστημα που ακούγεται το ηχογραφημένο μήνυμα τότε η κλήση (και βέβαια το νούμερό τους) δεν θα φτάσει ποτέ σε εσάς.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν αφήσουν την κλήση να ολοκληρωθεί, το νούμερό τους θα φανεί κανονικά στην αναγνώριση κλήσεων στο κινητό σας.

Το σημαντικότερο όμως κατά τη γνώμη μας, σε αυτή τη διαδικασία, είναι ότι από μόνο του το μήνυμα ότι έχετε ενεργοποιήσει μια τέτοια υπηρεσία, μπορεί να αποθαρρύνει αυτόν που πραγματοποιεί κακόβουλες κλήσεις να σταματήσει ολοκληρωτικά να τις κάνει.
Δηλαδή ναι μεν δεν θα μάθετε ποτέ ποιο ήταν το νούμερο που σας καλούσε, αλλά θα απαλλαγείτε από την ενόχληση.

Αυτές είναι οι σελίδες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που αναλύουν την υπηρεσία αυτή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share