Τα πωλητήρια στη ΔΕΗ φέρνουν διπλό κύμα απολύσεων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τα πωλητήρια στη ΔΕΗ φέρνουν διπλό κύμα απολύσεων

Διπλό μέτωπο απολύσεων για τους εργαζομένους της ΔΕΗ ανοίγει με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτης. 



Και ο ορατός αυτός κίνδυνος, όπως και η ανακολουθία των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας ήταν τα αντικείμενα της επίθεσης που εξαπέλυσαν χθες στη Βουλή εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, συνδικαλιστές της εταιρείας και βουλευτές. Αποδέκτης των πυρών για λογαριασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος παρίστατο στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την πώληση των μονάδων και πρόκειται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, όπως φάνηκε τόσο από τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων και των εργαζομένων όσο και από τις απαντήσεις του ίδιου του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, με την παρούσα μορφή τού νομοσχεδίου δεν διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα όσων απασχολούνται στις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης και της Μελίτης I και θα μεταφερθούν στους νέους ιδιοκτήτες. Πέραν αυτών, όμως, ανοίγει και συνολικότερο θέμα απολύσεων εργαζομένων στις υπόλοιπες δραστηριότητες της Επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τους εργαζομένους που θα μεταφερθούν στις νέες εταιρείες (η μία θα περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία και το προσωπικό της Μεγαλόπολης και η δεύτερη τα αντίστοιχα της Μελίτης), οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν τη μεταφορά σε αυτές των εργασιακών τους δικαιωμάτων και μετά την πώληση τη διατήρηση για έξι χρόνια των θέσεων απασχόλησης. Γεγονός που σημαίνει οτι μετά την πάροδο της εξαετίας οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share