Οι ...Μόντι Πάιθον στο Καστελλόριζο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Οι ...Μόντι Πάιθον στο Καστελλόριζο.

«​Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, όπως καθαρός είναι ο ουρανός του Καστελλόριζου» – αν ο ποιητής είχε την ευφυΐα του παππού Παπανδρέου, σε περίπτωση βαρείας νεφώσεως, θα έλεγε «όπως καθαρός θα έπρεπε να ήταν ο ουρανός κ.λπ…».


Ευτυχώς όμως η αιθρία δεν παρενόχλησε την έμπνευσή του, όπως τα τουρκικά μαχητικά το Σινούκ που τον μετέφερε.
Είπε κι άλλα για να τονίσει ακόμη περισσότερο τον γαλάζιο ορίζοντα των λόγων του.
«Τα δύσκολα είναι πίσω μας, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ουστ από δω η επιθετική λιτότητα και η ασφυκτική επιτροπεία».
Και μη μου πείτε πώς τολμά να τα εκστομίζει αυτά ένας πολιτικός ηγέτης που έχει υπογράψει άλλα τόσα μνημόνια απ’ αυτά που τελειώνουν.
Θα σας απαντήσω ότι είναι πολιτικός ηγέτης και παρ’ ημίν πολιτικός ηγέτης γίνεται όποιος διεκδικεί το δικαίωμα να λέει ό,τι του καπνίσει αρκεί να τον περιβάλλει ντεκόρ παρατρεχάμενων και να στέκει απέναντι σε κάμερα, μικρόφωνο και λοιπά δημοκρατικά εργαλεία.

Θα είχε το θράσος, συγγνώμη το θάρρος, να τα είχε εκστομίσει αυτά δημοσία αν μετά την ομολογία της πτώχευσης, αντί για την κλωτσοπατινάδα στην αλάνα της κοινής λογικής που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε συσκεφθεί μετά των εαυτών μας και είχαμε αποφασίσει τι είναι αυτό που μας συνέβη και τι σκοπεύουμε να κάνουμε για να μη μας ξανασυμβεί.
Ποια Ελλάδα πτώχευσε και ποια Ελλάδα επιθυμούμε.
Δεν περιμένω ομοφωνία.
Απλώς μια κοινή γλώσσα αναφοράς όπου το μνημόνιο έχει την ίδια σημασία για όλους, η Ευρώπη πάνω κάτω την ίδια, η επιτροπεία επίσης.

Το δικαίωμα στην κενολογία μπορεί να το καταχράστηκε ο Τσίπρας, όμως δεν το θεσμοθέτησε αυτός. Αυτός είναι προϊόν μιας κοινωνίας αμεριμνησίας που άλλοι έφτιαξαν, κι όταν η αυθαίρετη παράγκα κατέρρευσε, όχι μόνον δεν βρίσκαμε κατσαρόλες για να προστατεύσουμε τας κεφαλάς ημών, αλλά δεν είχαμε και λέξεις να συνεννοηθούμε μες στα ερείπια.
Πριν πτωχεύσει η οικονομία είχαν πτωχεύσει οι πνευματικές ελίτ.
Από την πολιτική, την πανεπιστημιακή, την εκκλησιαστική έως τον τελευταίο δημοσιολογούντα και αρθρογράφο.
Ζούμε σε ένα οικοσύστημα όπου η καλλιέργεια, η μόρφωση, η στοιχειώδης ευφυΐα υποκλίνονται μπροστά στην εξυπναδίστικη ατάκα.

Η αιθρία που υποσχέθηκε η Αριστερά του Τσίπρα είναι σε αποδρομή.
Εχουμε τις δυνάμεις να ανακτήσουμε τη σοβαρότητά μας; Ή προτιμάμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε
καθεστώς Μόντι Πάιθον;
Χωρίς το ταλέντο τους και δυστυχώς σε ρόλο κομπάρσων αντί θεατών.
Διαλέγουμε και παίρνουμε...





του κ.Τ.Θεοδωρόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share