Ιστορική παραίτηση «βόμβα» Σακελλαρίου (ΣτΕ) - «Δεν υπάρχει κράτος Δικαίου, οι συνταξιούχοι εξαθλιώνονται» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Ιστορική παραίτηση «βόμβα» Σακελλαρίου (ΣτΕ) - «Δεν υπάρχει κράτος Δικαίου, οι συνταξιούχοι εξαθλιώνονται»
Πρωτοφανής παραίτηση στα δικαστικά χρονικά

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, λόγω των διαρροών για τον νόμο Κατρούγκαλου, εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης και καταγγέλοντας υποχώρηση του κράτους δικαίου.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ιστορική, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.

O κ. Σακελλαρίου προειδοποίησε για περαιτέρω μείωση των συντάξεων και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν σε περαιτέρω εξαθλίωση.

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι έχουν γνώση οι φύλακες και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
«Οι συνταξιούχοι είναι σε καθεστώς πλήρους επισφάλειας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣτΕ.
Παράλλλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας.
«Φρονούμε ότι τα δικαστικά προηγούμενα και οι εγγυήσεις αυτές δεν μπορούν χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα να αγνοηθούν.
Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίου.

«Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Η σκέψη μου στους πολίτες που είναι θύματα των μνημονίων», υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share