Eπιστολική ψήφος ...με άρωμα σανού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Eπιστολική ψήφος ...με άρωμα σανού

Έχεις μεταναστεύσει λόγω κρίσης στα τελευταία 10 χρόνια.
Εσύ και άλλοι 500.000 νέοι άνθρωποι κυρίως, σπουδασμένοι και με αρκετή αυτοπεποίθηση για να κάνουν το βήμα της μετανάστευσης.
Μετά από κάποια προσωπική προσπάθεια βρήκες αξιοπρεπή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό σε κάποια φιλελεύθερη δημοκρατία της Ευρώπης, της Αμερικής ή της Ασίας, και ζεις αξιοπρεπώς.




Έχεις δει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην έχει γραφειοκρατικές στρεβλώσεις η οικονομία, τι σημαίνει να πληρώνεσαι ανταγωνιστικά, τι σημαίνει να δουλεύεις για να ζεις και όχι να ζεις για να δουλεύεις, τι σημαίνει ανταποδοτικότητα των φόρων σου, τι σημαίνει δημόσιος υπάλληλος που σε σέβεται ως εργοδότη του, τι σημαίνει οικονομική ελευθερία για την καθημερινότητα του μέσου πολίτη.

Και τώρα λένε ότι μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να ψηφίσεις με επιστολική ψήφο, ώστε έτσι σοφότερος που έγινες να συνεισφέρεις για να εκλεγούν οι σωστοί μη-κρατιστές πολιτικοί που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική ώστε κάποια μέρα να μπορέσεις να επιστρέψεις πίσω.

Και πιστεύεις ότι αυτό με την υλοποίηση της επιστολικής ψήφου, μπορεί να το πραγματοποιήσει ο ίδιος που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα της Μεσογείου;

Εκεί που ο χρόνια τώρα νεκρός Τσάβες πάει και μιλάει στο Μαδούρο ως πουλάκι!

Να σου δώσει επιστολική ψήφο για να τον μαυρίσεις τελείως;
Έλα! Σοβαρά, τώρα!
Τί πιθανότητες του δίνεις;

Καταρχάς όσοι έφυγαν την τελευταία δεκαετία με την κρίση είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας. 
Δεύτερον οι λόγοι που τους εξώθησαν να φύγουν τους είναι ξεκάθαροι πλέον. Θα ψηφίσουν για να εκλείψουν οι λόγοι αυτοί. 
Τρίτον οι άνθρωποι αυτοί έχουν ώριμα πολιτικά δικαιώματα, είναι εγγεγραμμένοι ήδη στους εκλογικούς καταλόγους, και έχουν και περιουσία ή κληρονομικά δικαιώματα στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι έχουν μόνο ελληνικό διαβατήριο, και δεν σκοπεύουν στο άμεσο μέλλον να ζητήσουν την ιθαγένεια της χώρας στην οποία έχουν μεταναστεύσει. Μάλιστα, αν είχαν την οικονομική δυνατότητα και τον διαθέσιμο χρόνο για να ταξιδέψουν, θα έπαιρναν το αεροπλάνο για να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν στις εκλογές.

Παραμένει ζητούμενο να αποδεχθεί η κυβέρνηση την πρόταση της αντιπολίτευσης για την αναγνώριση της επιστολικής ψήφου, την οποία έχει συνδέσει με την κατάτμηση της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών για ψήφιση από περισσότερους των 200 βουλευτών για άμεση ισχύ στις επερχόμενες εκλογές.

Ενώ όμως η κυβέρνηση έβγαλε προεκλογικό βιντεάκι του πρωθυπουργού πληρωμένο με χρήματα των φορολογούμενων, το οποίο μάλιστα στο τέλος του έχει το εθνόσημο με τον τίτλο "ελληνική κυβέρνηση” (άλλο θέμα αυτό τι μπορεί να σημαίνει), αναφέρει ότι σκέφτεται την πιθανότητα να κάνει αποδεκτή την επιστολική ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν με το brain-drain της κρίσης. Σανός.

Γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων αυτών (expatriates) τόσο μορφωτικά όσο και εμπειρικά, δίνω μηδέν πιθανότητες αυτή η κυβερνητική "σκεπτικότητα” να οδηγήσει πουθενά αλλού παρά μόνον στο ότι η επιστολική ψήφος δεν θα είναι διαθέσιμη σε όσους ήδη βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Αντιθέτως, είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν τα αδύνατα-δυνατά να πολιτογραφηθούν όσο δυνατόν περισσότεροι πρώτης γενιάς μετανάστες στην χώρα, ανεξαρτήτως της ολοκλήρωσης της ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία.

Τώρα αν κάποιος από την σημερινή κυβέρνηση κατά λάθος δώσει επιστολική ψήφο στους Έλληνες που έφυγαν εκτός Ελλάδος στα χρόνια της κρίσης, αυτό σημαίνει πως θα έχουμε κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.
Μην κρατάτε πάντως την ανάσα σας...



του κ.Άγ.Βερούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share