Από τα ρωσικά πιεστήρια για δραχμές ...στον «Ψυχρό Πόλεμο» με τη Μόσχα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Από τα ρωσικά πιεστήρια για δραχμές ...στον «Ψυχρό Πόλεμο» με τη Μόσχα

Τον Απρίλιο του 2015 ο κ. Τσίπρας, συνοδευόµενος από πολυµελή υπουργική συνοδεία µε επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είχε συνάντηση στη Μόσχα µε τον Βλαντιµίρ Πούτιν. 


Ηταν η εποχή της µεγάλης διαπραγµάτευσης και οι επιτυχίες, σύµφωνα µε τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ήταν περιφανείς για την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς» Αριστερά.
Οι Ρώσοι µάλιστα ήταν τόσο γαλαντόµοι που προθυµοποιήθηκαν, σύµφωνα µε τις διαρροές του Μαξίµου, να δώσουν προκαταβολή ύψους 5 δισεκατοµµυρίων ευρώ για τα έργα φυσικού αερίου προσφέροντας χρηµατοδοτική ανάσα στην κυβέρνηση.

Ο Ι∆ΙΟΣ ο κ. Τσίπρας στις επίσηµες δηλώσεις του προειδοποιούσε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι υπάρχουν και άλλα λιµάνια ασφαλή δίνοντας σήµα ότι εξετάζει πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Σε ανύποπτο χρόνο ο Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του έγραψε ότι ο Ρώσος ηγέτης µετά τη συνάντηση που είχε µε τον Τσίπρα τον πήρε τηλέφωνο και τον ενηµέρωσε ότι η ελληνική αποστολή ζήτησε από τη Μόσχα εκτυπωτική µονάδα προκειµένου να τυπωθούν χαρτονοµίσµατα που θα αντικαταστήσουν το ευρώ.

Ο κ. ΠΟΥΤΙΝ µάλιστα έκρινε σκόπιµο να ενηµερώσει τον Γάλλο πρόεδρο δηλώνοντας ότι αρνήθηκε να βοηθήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό να βρει πιεστήρια για τα χιλιάρικα.
Ενδεχοµένως αυτή η άρνηση να έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τον κ. Τσίπρα πριν καταλήξει στο «ναι σε όλα» τον Ιούλιο του 2015. Από τότε η ρότα της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική άλλαξε πλήρως.

Από τα ασφαλή «λιµάνια» της Ρωσίας ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στο αµερικανικό στρατόπεδο συµφωνώντας µετά τη συνάντηση που είχε µε τον Ντόναλντ Τραµπ να προµηθευτούµε µαχητικά αεροσκάφη δαπάνης άνω των 2 δισεκατοµµυρίων ευρώ.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ πρέσβης δείχνει πρωτοφανή κινητικότητα στα ελληνικά πράγµατα έχοντας αλλεπάλληλες συναντήσεις µε κυβερνητικά στελέχη ενώ αντιθέτως οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν βρεθεί στο χειρότερο σηµείο των τελευταίων δεκαετιών µετά την απόφαση του Μαξίµου να προχωρήσει σε απελάσεις διπλωµατών.
Ακόµη και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέµου οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούσαν προσεκτική στάση έναντι της Ρωσίας µε σκοπό να διατηρούνται σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών χωρίς ακρότητες και υπερβολές.

Ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να δηµιουργήσει εχθρούς για να περιορίσει τις αντιδράσεις που έχουν συσσωρευθεί µετά τη συµφωνία των Πρεσπών, έριξε στην αρένα ιστορίες για κατασκόπους, χρηµατισµούς και απελάσεις.

ΟΜΩΣ δεν πείθει.
Οι πολίτες σε ποσοστά που ξεπερνούν το 75% τάσσονται κατά της συµφωνίας µε τα Σκόπια και δεν χρειάζονται ρούβλια για να διαδηλώσουν κατά της αναγνώρισης «µακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας.
Αυτά τα παιχνίδια τα χρησιµοποιεί ο Ζάεφ για να δείξει την υποταγή του στις βουλές του ΝΑΤΟ αλλά δυστυχώς πέφτει στην παγίδα ο Ελληνας πρωθυπουργός βάζοντας σε δοκιµασία τις σχέσεις µας µε τη Ρωσία..



του κ.Γ.Αμυρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share