ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ρεύματος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ρεύματος

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης σε συνέντευξή του λέει ότι θα φανεί τις επόμενες μέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος και υποστηρίζει ότι το ρεύμα είναι φθηνότερο «απ' ό,τι παραλάβαμε»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. «Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ό,τι το παραλάβαμε», δήλωσε ο κ.Παναγιωτάκης στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.

Ο κ.Παναγιωτάκης παραχώρησε τη συνέντευξη με αφορμή τον άγονο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη και με βασικό ερώτημα ποια είναι η επόμενη ημέρα για τη ΔΕΗ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο κ.Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα έχοντας επιλύσει εκκρεμή ζητήματα και ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Για τις οφειλές των καταναλωτών και ιδιαίτερα εκείνων που χαρακτηρίζονται ως κακοπληρωτές, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά και τη βοήθεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ενώ αναφέρεται και στον σχεδιασμό για την βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρίας.

«Η ΔΕΗ δεν φοβάται τον ανταγωνισμό από άλλους παρόχους. Ελπίζει ότι θα αποδειχθούν σοβαροί παίκτες στην αγορά, κάνοντας επενδύσεις αναπτυξιακές» σημειώνει μεταξύ άλλων για τον ανταγωνισμό που πρέπει να αντιμετωπίσει η εταιρία, ενώ επισημαίνει τον τρόπο αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ.Παναγιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share