Αίμα στις φυλακές: Απίστευτος ο αριθμός των νεκρών τα τρία τελευταία χρόνια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Αίμα στις φυλακές: Απίστευτος ο αριθμός των νεκρών τα τρία τελευταία χρόνια..

Το πρόβλημα στα σωφρονιστικά ιδρύματα παραμένει ακανθώδες, αφού, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, τα περιστατικά βίας είναι πολυάριθμα, με πολλά από αυτά να έχουν τραγική κατάληξη.

Από το 2015 έως το 2018 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές φυλακές(!), σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος. Πρόσφατο είναι το «σοκ» από τις αποκαλύψεις για τη λεγόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», η οποία φέρεται να ευθύνεται για δύο δολοφονίες μέσα στο 2019.

Σχετικές καταγγελίες έχουν πολλές φορές πραγματοποιήσει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέσω ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας τους. Τα περιστατικά βίας στρέφονται συχνά και εις βάρος των σωφρονιστικών.

Όπως τονίζει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Βασίλης Μπισμπίκης, η κατάσταση είναι σε πολύ άσχημο επίπεδα. «Τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά και όσα μαθαίνουμε είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που βγαίνουν προς τα έξω… Τα περιστατικά γίνονται όλο και πιο άγρια, η υπηρεσία αδυνατεί να προστατεύσει τους αδύναμους κρατούμενους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει το τελευταίο διάστημα», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share