Ποια είναι η προκλητική Τσιντέμ Ασάφογλου που σάρωσε στη Θράκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ποια είναι η προκλητική Τσιντέμ Ασάφογλου που σάρωσε στη Θράκη

«Τι ευτυχία το να είσαι Τούρκος. Εμείς, η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα σταματήσουμε και δεν θα φοβηθούμε», δήλωσε στην κεντρική της προεκλογική εκστρατεία



Το ραντεβού είχε δοθεί για το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 σε μια από τις κεντρικές καφετέριες της Ξάνθης. Σε ένα από τα τραπέζια ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ περίμενε υπομονετικά την παρέα του.

Η πόρτα ανοίγει και μία εντυπωσιακή νεαρή μπαίνει μέσα. Κάνει μία τυπική χειραψία μαζί του και κάθεται απέναντί. Ωστόσο, αμέσως σηκώνεται με ύφος, κατευθύνεται προς τον σερβιτόρο και στα τουρκικά απαιτεί να της φέρουν τασάκι, έστω κι αν βρίσκεται σε κλειστό χώρο. Επιστρέφει στο τραπέζι, παραγγέλνει τσάι, ανάβει το slim τσιγάρο της, κοιτάει κατάματα τον Μετέ και του λέει: «σε ακούω…». Ο ψευδομουφτής δεν χάνει χρόνο και περνάει κατευθείαν στο θέμα: «πρέπει το κόμμα να κατέβει στις ευρωεκλογές. Οπως το 2014. Και να πάει καλά…».

Η 32χρονη Τσιντέμ (στα ελληνικά… Σπασόχορτο!) Ασάφογλου δίνει μεγάλη προσοχή στον συνομιλητή της. Αλλωστε, βρισκόταν μόλις δύο μήνες στην ηγεσία του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας και κάθε συμβουλή ήταν πολύτιμη. Πέντε μέρες αργότερα, ανήμερα της εθνικής επετείου, το ΚΙΕΦ ανακοινώνει τη κάθοδό του στις ευρωεκλογές. Η 32χρονη έγινε το πρόσωπο της μειονότητας απολαμβάνοντας τη δημοσιότητα, αν και σε αυτό βοήθησαν αρκετά και οι δηλώσεις της περί δήθεν «τουρκικής» μειονότητας.

Γεννήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 1987 στην Ξάνθη. Μεγάλωσε στο προάστιο Χρύσα, έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ΑΠΘ και δεν έχει δουλέψει ποτέ. Είναι ανιψιά του πρώην προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Αχμέτ Καρά και παντρεμένη με τον πρώην αντιδήμαρχο Ιάσμου και γυμναστή Μεμέτ Οζτζιάν, με τον οποίον έχουν αποκτήσει ένα παιδί.

Η Τσιντέμ Ασάφογλου εγγράφηκε ως μέλος στο ΚΙΕΦ μόλις το 2016 και της ανατέθηκαν καθήκοντα συντονίστριας δημοσίων σχέσεων. Τον τελευταίο χρόνο το ΚΙΕΦ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς η Αγκυρα είχε κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Μάλιστα, ο προκάτοχός της, Μουσταφά Αλί Τσαούς, ήταν… ανεπάγγελτος και ζούσε από την επιχορήγηση της Αγκυρας. Οταν οι τουρκικές λίρες σταμάτησαν να έρχονται, ο Τσαούς παραιτήθηκε.

Το προξενείο αναζητούσε εναγωνίως τον διάδοχο, αλλά είχε ήδη κυκλοφορήσει η φήμη πως «το ταμείον είναι μείον» και ότι ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πληρώνεται. Η πρώτη κρούση έγινε στον Αχμέτ Καρά, ο οποίος αρνήθηκε και ακολούθησε πρόταση στον Οζάν Αχμέτογλου, ο οποίος και αυτός την απέρριψε. Τότε ο Καρά έριξε στο τραπέζι το όνομα της ανιψιάς του. Ηταν νέα, δυναμική, μιλάει καλά ελληνικά… Το προξενείο αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να συμφωνήσει. Προτιμούσε άντρα πρόεδρο στο ΚΙΕΦ, αλλά «στην αναβροχιά… καλό και το χαλάζι». Εκλέχθηκε πρόεδρος στις 5 Ιανουαρίου 2019 και ήταν η μοναδική υποψήφια. Πρώτος στόχος της ήταν να γίνει γνωστή και επιστράτευσε την εμφάνισή της για να τον πετύχει.

Η Τσιντέμ –στο γραφείο της οποίας φιγουράρουν τρεις σημαίες: ελληνική, ευρωπαϊκή και… τουρκική– άρχισε τις επονομαζόμενες εθιμοτυπικές επισκέψεις, οι οποίες στην ουσία είναι δηλώσεις υποτέλειας. Ξεκίνησε από το προξενείο και ακολούθησαν οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, προσφέροντας σε όλους… φλιτζανάκια του καφέ με το σήμα του κόμματος.

Ακολουθώντας τις εντολές του προξενείου, «όργωσε» τις μειονοτικές περιοχές μιλώντας για «δυτική» Θράκη και «τουρκική» μειονότητα. Η κεντρική προεκλογική εκδήλωσή της έγινε το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαΐου στον οικισμό Χαρμανλίκ της Κομοτηνής, όπου ήταν απανωτές η αναφορές στη «δυτική» Θράκη και την «τουρκική» μειονότητα. «Τι ευτυχία το να είσαι Τούρκος. Εμείς, η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα σταματήσουμε και δεν θα φοβηθούμε. Το ΚΙΕΦ αποτελεί το μοναδικό πολιτικό κόμμα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης», είπε μεταξύ άλλων. Οπως το 2014, έτσι και φέτος το ΚΙΕΦ έκοψε πρώτο το νήμα των ευρωεκλογών σε Ξάνθη και Ροδόπη, ενώ σε πανελλαδικά κατέγραψε 0,75%. Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές δεν αναμένεται να κατέβει, καθότι γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αγγίξει το όριο του 3% και επομένως θα αφήσει τη μειονότητα χωρίς βουλευτές.
πηγή Ελ.Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share