Αντικαπνιστικός νόμος: Έριξαν πρόστιμα ...και σε Λέσχη Καπνιστών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αντικαπνιστικός νόμος: Έριξαν πρόστιμα ...και σε Λέσχη Καπνιστών

Τσουχτερά πρόστιμα επέβαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε καταστήματα και πελάτες στο κέντρο της Αθήνας για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου. Ανάμεσα σε αυτά και σε κατάστημα που χαρακτηρίζεται ως «Λέσχη Καπνιστών»..

Οι έλεγχοι πραγματοποίηθηκαν, το βράδυ του Σαββάοτυ, σε Πλάκα, Κεραμεικό, Σύνταγμα και Γκάζι από μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Πλάκα: Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) εντός του οποίου υποστηρίζεται ότι λειτουργεί «Λέσχη Καπνιστών» βρέθηκαν θαμώνες να καπνίζουν και επιβλήθηκε πρόστιμο 2000€ για παραβάσεις του αντικαπνιστικού. Επίσης κατεγράφησαν παραβάσεις της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας.

Στο Σύνταγμα: Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μπαρ της περιοχής, η είσοδος του οποίου δεν έφερε διακριτικά του μαγαζιού, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις περιπτώσεις (4x100€), ενώ πρόστιμο 1500 €επιβλήθηκε και στον υπεύθυνο του καταστήματος για την ανοχή των καπνιζόντων, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και τη μη ύπαρξη αντικαπνιστικών σημάνσεων.

Στον Κεραμεικό: Κατά τον έλεγχο που έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις καπνίζοντες (4x100€) και 6.000€ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων. Επίσης κατεγράφησαν παραβάσεις της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας.

Στο Γκάζι: Ελέγχθηκε κέντρο διασκέδασης τύπου κλάμπ, στο οποίο o χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος. Επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share