«Βουτιά» 11 θέσεων της Ελλάδας σε λίστα του Bloomberg για τη διαχείριση της πανδημίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

«Βουτιά» 11 θέσεων της Ελλάδας σε λίστα του Bloomberg για τη διαχείριση της πανδημίας

  • Στην 34η θέση κατρακύλησε η Ελλάδα στον μηνιαίο δείκτη «ανθεκτικότητας» απέναντι στην πανδημία που καταρτίζει το Bloomberg, υποχωρώντας κατά 11 θέσεις.
  • Στην 6η ανέβηκε η Τουρκία



Πρόκειται για ένα δείκτη που διαμορφώνεται κάθε μήνα, με στόχο να δείξει ποιες χώρες αντιμετωπίζουν καλύτερα την πανδημία, χρησιμοποιώντας 12 επιμέρους μετρήσεις. Οι μετρήσεις αφορούν στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, την ποιότητα του συστήματος υγείας, την εμβολιαστική κάλυψη και τη θνησιμότητα.

Με την επιδείνωση του καιρού και την έλευση του χειμώνα να έχει πυροδοτήσει νέα κύματα της πανδημίας σε πολλές χώρες της Δύσης και την μετάλλαξη Όμικρον να έχει κάνει την εμφάνισή της, αποτυπώνονται σημαντικές ανατροπές στον μηνιαίο δείκτη που παρακολουθεί τα δεδομένα στις 54 πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Η Ευρώπη, που για μήνες κυριαρχούσε στην πρώτη δεκάδα, υποχωρεί, ενώ στην πρώτη θέση έχουν αναρριχηθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι το 100% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Στα ΗΑΕ τα κρούσματα είναι κάτω των 100 ημερησίως, ενώ σπάνια καταγράφεται απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Από την άλλη πλευρά, η Αυστρία, η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέστρεψε σε lockdown, «κατρακυλά» 31 θέσεις στην κατάταξη (εξακολουθεί να βρίσκεται μια θέση πάνω από την Ελλάδα), ενώ η Ιρλανδία, νούμερο 1 τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, τώρα κατατάσσεται 4η.

Η Τουρκία καταγράφει αξιοσημείωτη άνοδο δεκατριών θέσεων, καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Με βάση την εικόνα στο σύνολο του τελευταίου έτους, βάσει στοιχείων του Bloomberg, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις εν συγκρίσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share