Ελον Μασκ: Έτοιμος σε 3 μήνες ο ...ρομποτικός άνθρωπος "Optimus Subprime" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ελον Μασκ: Έτοιμος σε 3 μήνες ο ...ρομποτικός άνθρωπος "Optimus Subprime"

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε ότι θα υπάρξουν κι άλλα συναρπαστικά νέα και πράγματα που ετοιμάζει, τα οποία θα αποκαλυφθούν την Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ο Ίλον Μασκ μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ ανακοίνωσε ότι το ρομπότ που κατασκευάζει η Tesla θα κάνει την εμφάνισή του στις 30 Σεπτεμβρίου. Το ρομπότ έχει γίνει γνωστό ως «Tesla Bot», αν και το όνομα του είναι «Optimus Subprime». 

Ο ρομποτικός άνθρωπος «Optimus», όπως γράφει η «Daily Mail», θα έχει ύψος, σχεδόν, δύο μέτρα, θα μπορεί να περπατάει με πέντε μίλια την ώρα και να σηκώνει 150 κιλά. 

Έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται «επικίνδυνες και βαρετές» εργασίες σε ένα εργοστάσιο και σε άλλα περιβάλλοντα, αν και θα είναι «φιλικό» και πιστός σύντροφος, σαν ένα κατοικίδιο ζώο. Θα πρέπει να είναι σε θέση να διεκπεραιώνει μια σειρά από εργασίες, όπως το να συνδέει βίδες σε αυτοκίνητα με κλειδί έως και να βοηθάει στα ψώνια! 

Οι απεικονίσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το ρομπότ μοιάζει αρκετά με τα ρομπότ «NS5» στην αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας «I, Robot» του 2004.

«Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο για να δείξουμε στον κόσμο», δήλωσε ο Ίλον Μασκ. «Έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα στην Tesla με την οποία συνεργάζομαι στενά για να έχουμε έτοιμο ένα πρωτότυπο ανθρωποειδές ρομπότ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο». 

Το ρομπότ της Tesla πρόκειται να περιλαμβάνει τον υπολογιστή Autopilot, που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας, ο οποίος θα επιτρέπει στο ανθρωποειδές να αναγνωρίζει αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, αν και το ρομπότ θα έχει τους δικούς του προσαρμοσμένους αισθητήρες.

Οι κάμερες Autopilot της Tesla θα τοποθετηθούν στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του ρομπότ και η εσωτερική του λειτουργία θα τροφοδοτείται από υπολογιστή της εταιρείας.   

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της SpaceX και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε ότι θα υπάρξουν «κι άλλα συναρπαστικά πράγματα» που θα αποκαλυφθούν την Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στις περικοπές θέσεων εργασίας που πρόκειται να γίνουν στην Tesla, λέγοντας ότι η εταιρεία θα μειώσει το προσωπικό της κατά 10% μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. 

Η Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στην παρουσίαση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στις οποίες εργάζεται η εταιρεία. 

Ο Μασκ δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ ότι η Tesla διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις για να γίνει γνωστό ότι «η Tesla είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια εταιρεία αυτοκινήτων». «Είμαστε, κατά την άποψή μου, η κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στον πραγματικό κόσμο», πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share