Ψίμυθος: Το ονειρικό νησί που ...δεν υπάρχει - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Ψίμυθος: Το ονειρικό νησί που ...δεν υπάρχει


 Με μία ακτογραμμή 15.000 χιλιομέτρων και 6.000 νησιά και νησίδες στην Ελλάδα, κι όμως το νησάκι της Ψιμύθου δεν κατάφερε να βρει τη δική του θέση στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Τι κι αν είναι το next best thing, το «άγνωστο» νησί που ανακάλυψαν οι «κουλ» παρέες φέτος, καθώς τα υπόλοιπα νησιά στη χώρα βούλιαξαν από τουρίστες και οι τιμές τους δεν απευθύνονται σε νέους με περιορισμένο οικονομικό budget, τι κι αν προσφέρει μαγευτικές παρθένες παραλίες και γραφικά σοκάκια, όσοι προσπάθησαν να επισκεφθούν τον μαγευτικό προορισμό ανακάλυψαν με πικρία ότι… δεν υπάρχει.

Ενα αστείο ενός διάσημου χρήστη του πρώην Twitter, νυν Χ, έμελλε να διασκεδάσει τους θαμώνες της δημοφιλούς πλατφόρμας, να γεννήσει προσδοκίες σε όσους δεν «έπιασαν» από την αρχή την πλάκα των χρηστών, αλλά και να αποτελέσει -έστω και για λίγο- προϊόν παραπληροφόρησης.

«Να βρεις ένα ψεύτικο όνομα για νησί, φασέικο λίγο, Ψίμυθο π.χ, και να λες ότι φέτος η φάση ήταν εκεί. Δεν έχεις πάει Ψίμυθο; Ε, ρε φίλε. Εγινε χαμός φέτος».

Το tweet του χρήση BeatBukowski με 46,6 χιλιάδες ακολούθους ήταν η αρχή ενός αστείου μεταξύ του ίδιου και των ακολούθων του. Βίντεο και φωτογραφίες από το μαγευτικό μέρος της Ψιμύθου κατέκλυσαν το Διαδίκτυο, καθώς οι χρήστες συμμετείχαν στο αστείο, άλλοι με καλές κι άλλοι με… πονηρές προθέσεις.

Ομως το Διαδίκτυο δεν απέχει πολύ από το καφενείο του χωριού. Το αστείο μιας παρέας που «μιλάει δυνατά» στο διπλανό τραπέζι γρήγορα γίνεται το κουτσομπολιό που το «σκορπίζουν» δεξιά κι αριστερά άτομα που δεν έχουν ακούσει όλη την ιστορία. Κάποιοι μάλιστα προσθέτουν και τις δικές τους πινελιές.

Και κάπως έτσι, ένα «τρολάρισμα» προκάλεσε την αντίδραση και του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ενός ιδιαίτερα δραστήριου πολιτικού στην πλατφόρμα του X.

O αγροτικός γιατρός

«Παραιτήθηκε και ο τελευταίος αγροτικός ιατρός στην Ψίμυθο. Σύμφωνα με ποστ στο FB του δεν άντεξε την πίεση για 800€. Ενα νησί 600 κατοίκων και 1.000δων επισκεπτών χωρίς γιατρό. Το ΕΣΥ του Αδωνη (κανένα κανάλι δεν έπαιξε την είδηση)». Αστείο ή παραπληροφόρηση, κάποια μέσα ενημέρωσης την «πάτησαν» και το μετέδωσαν ως είδηση. Για λίγη ώρα, το νησάκι με τις μαγευτικές παραλίες ήταν ένα ακόμα θύμα των ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, με τους εκατοντάδες τουρίστες του να μην έχουν ούτε ένα Κέντρο Υγείας να απευθυνθούν, αν πάθουν κάτι.

Ο υπουργός Υγείας αντέδρασε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους… «Αρχισε μια ιστορία για έναν «τελευταίο αγροτικό γιατρό που με ανάρτηση του στο FB είπε ότι δεν αντέχει άλλο και φεύγει…» και να οι αναρτήσεις για το ότι «η Ψίμυθος έμεινε χωρίς γιατρό κ.λπ.» και «αυτό είναι το ΕΣΥ του Αδωνη κ.λπ.»… Mόνον που όχι μόνον η είδηση της παραίτησης είναι ψευδής, αλλά το ίδιο το «νησί» που, υποτίθεται, καταρρέει υγειονομικά απλά δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει καθόλου, είναι ένα φανταστικό νησί».

H «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ

Ο «νονός» της Ψιμύθου, ο χρήστης BeatBukowski που ξεκίνησε το αστείο, κατά κόσμον δημοσιογράφος Κώστας Μανιάτης, σε άρθρο του με τίτλο «“Συγγνώμη” για όλο αυτό που προκάλεσα με την Ψίμυθο (αλλά δεν κατάλαβα πώς το έκανα)», αναφέρθηκε με χιούμορ στη δημιουργία του αστείου, το οποίο, όπως ανέφερε, «έφτασε πολύ μακριά, αλλά ήδη ψυχορραγεί». Σχολίασε τα πνευματώδη σχόλια των χρηστών που έδωσαν ζωή και -τριήμερη- παράταση στο αστείο του, την παρέμβαση του υπουργού Υγείας και στο τέλος έδωσε τις διαστάσεις που έπρεπε στο περιβόητο νησί: «Οπως και να ’χει, ήταν απλά άλλη μία ημέρα στο Ιντερνετ για τους περισσότερους, σε μια περίοδο που οι ειδήσεις είναι λίγες λόγω Αυγούστου. Αλλά περάσαμε καλά».
Bookmark and Share