Νέο παραλήρημα συντάκτη του Focus. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Νέο παραλήρημα συντάκτη του Focus.

Μας κατηγορεί μεταξύ άλλων γιατί χρησιμοποιούμε ακόμη την Ελληνική γραφή(!),γιατί βγαίνουμε για φαγητό και διασκέδαση,για τη θρησκεία, τις ιδιωτικές συλλογές με αρχαία αντικείμενα, ενώ οι Έλληνες χαρακτηρίζονται επίσης ως παρελθοντολάγνοι και εθνικιστές..

«Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες;» διερωτάται το περιοδικό Focus, την ώρα που συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για το εξώφυλλό του με την Αφροδίτη της Μήλου με το σηκωμένο μεσαίο δάχτυλο. Και ο υπέρτιτλος ακόμα πιο εριστικός: «πολιτισμικό σοκ: Ελλάδα». Μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού, ο Klaus Bοtig ξεσπαθώνει κατά των...Ελλήνων και της νοοτροπίας τους.

«Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και το 11σέλιδο(!) παραλήρημα συνεχίζεται: «οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος, γιατί μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες (στα αγγλικά, λένε οι Έλληνες). Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το απαντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται».

Τα «καρφιά» συνεχίζονται με σχόλια για την κατάσταση στους δρόμους, τις εξόδους για φαγητό και διασκέδαση, την θρησκεία και τις ιδιωτικές συλλογές με αρχαία αντικείμενα, ενώ οι Έλληνες χαρακτηρίζονται επίσης ως παρελθοντολάγνοι και εθνικιστές. Παράλληλα, ο συντάκτης δεν παραλείπει να καυτηριάσει και την έλλειψη ομοψυχίας μεταξύ των Ελλήνων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος». Προφανώς, ο κ. Botig δεν βρήκε άλλο τρόπο να «μπαλώσει» τα εγκλήματα των συμπατριωτών του και τις θηριωδίες εις βάρος της ανθρωπότητας.
Τέλος, απαντώντας σε όσους περιμένουν αποτελέσματα από τα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα, αναφέρει: «οι ρίζες της διαφορετικότητας των Ελλήνων είναι βαθιές και δεν θα πρέπει να αναμένεται κάτι περισσότερο από μία επιδερμική αλλαγή».

7 σχόλια:

  1. Το να συγκρίνεις τους Γοτθους, αγράμματους βαρβάρους, με τους αρχαιους Έλληνες, αυτό κι αν δείχνει το επίπεδο του υποκειμένου αυτού. Ποια είναι η διευθυνση του περιοδικού τους να τους γραψουμε αγγλικά (που προφανώς επίσης τον ενοχλούν) ένα FUCK OFF NAZI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο που και ως που προσβλητικά? α ρε θεσσαλονικη πως καταντησες.επαρχεια των ταλιμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εύκολα θιγόμαστε :P σιγά τι είπε και σίγα μην είναι προσβλητικά. Εμείς οι ατσαλάκωτοι δεν γράψαμε τίποτα για τους Γερμανούς ειδικά αυτές τις μέρες;;
    Ελα τώρα δεν θέλω αηδίες.. Πολύ κακό για το τίποτα, ας δούμε κανα σοβαρό θέμα από αρθράκια του στιλ ποσο διαφορετικοί είναι οι Σκοτσέζοι από τους Αγγλους..

    Δεν ωφελεί κανέναν (ειδικά εμάς) τέτοια σύγκρουση επιπέδου μεσημεριανών.. ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Paidia an diabazate kai ta sxoleia pollwn germanwn kato apo to arthro tha blepate pos 95% ta ebalan me to periodiko focus!! To oti to parakanoun me ta arnitika dimosieumata peri elladas einai gnosto gegonos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. etsi einai o ellinas re fritzides kai ama sas aresei.den einai doulos san esas enas laos pou koitaei to roloi pote tha doulepsei pote tha faei pote tha x..... pote tha koimoithoi.den tha gineis ellinas pote germane.tha itheles alla den mporeis tha eisai panta ipodoulos se mia mergkel mlks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην δινετε και τοση σημασια σε αυτα τα λεγομενα, αλλωστε ΓΕΡΜΑΝΟΙ τα λενε ..... και αυτο τα λεει ολα..

    Ποιος ασχολειται με αυτους που μεχρι 200 χρονια πισω τρωγανε τα παιδια τους γονεις τους για εθιμο..

    Που ητανε ολο αυτο το σκυλολοι πριν 1000 χρονια , πριν 2000 χρονια πριν 3000 χρονια ? ΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.. εκει που θα βρισκεται ξανα σε λιγο..

    Οι Ελληνες επιβιωνουμε καθε λαιλαπας γιατι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ οι βαρβαροι οχι γιατι ειναι ΒΑΡΒΑΡΟΙ.

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ - ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ , τι να κανουμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H λέξη ΄κλειδί για την κατανόηση του βαθύτερου κινήτρου των όσων γράφει ο Γερμανός δημοσιογραφος είναι η φράση "οι ΄'ελληνες αισθάνονται οτι είναι ο πατέρας των λαών της ευρώπης". Η σχέση του Γερμανικού με τον μεγάλο πατέρα, Αδόλφο, ο οποίος ήρθε όπως πολλοί βιογράφοι του αναφέρουν ως μη αναγνωρισμένου απο τον πατέρα του παιδί, και η ανάδειξή του ίδιου ατόμου με την πολύ συγκεκριμένη έλλειψη πατρός σε φύρερ, μας κάνει να αναρωτηθούμε σχετικά με μιά γενικότερη προβληματική σχέση της γερμανικής κοινωνίας κάποιων περασμένων δεκαετιών τουλάχιστον με την κατηγορία πατέρας, νόθο, εκτός νόμου παιδί και την εθνική τους ταυτότητα και εθνικιστικά ιδεολογήματα. Εχουν ήδη γραφτεί αρκετά για αυτό το θέμα και ακόμη και το ίδιο το ολοκαύτωμα είχει προσεγγιστεί μέσα απο αυτή την σκοπιά.Δύσκολη υπόθεση η εγγραφή καθενός μας εις το όνομα του πατρός και την ευνομία ιδιαίτερα δυσχερής για την Γερμανική ψυχή. Ναι μεν η ΑΦροδίτη της Μήλου είναι πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας αποτελει ωστόσο σύμβολο της ελλάδας και ως τέτοι χρησιμοποιήθηκε στο περιοδικό, για να σημάνει, να συμβολισει την ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share