“Διερευνούμε την υπόθεση της υπεξαίρεσης ταχύτατα και θα φτάσουμε μέχρι τέλους”, διεμήνυσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι “είμαστε απόλυτοι σε οποιοδήποτε φαινόμενο κακοδιαχείρισης από υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης, που καταπατούν τον όρκο τους και δεν σέβονται τη θέση που κατέχουν”. Η μηνυτήρια αναφορά κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου αλλά και “κάθε άλλου φυσικού, ηθικού ή απλού συνεργού της υπεξαίρεσης των ασφαλιστικών εισφορών” κατατέθηκε χθες το πρωί από τη νομική υπηρεσία του δήμου στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η κατηγορία που διατυπώνεται σε βάρος του εργαζομένου της διεύθυνσης ταμειακής υπηρεσίας είναι ότι “ο εν λόγω υπάλληλος έχει προβεί σε ενέργειες που συγκροτούν τη νομοτυπική μορφή του εγκλήματος της υπεξαίρεσης αντικειμένου που του το έχουν εμπιστευτεί λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου ή διαχειριστή ξένης περιουσίας”.
“Φως” στη νέα υπόθεση υπεξαίρεσης που ξέσπασε στη διεύθυνση ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να ρίξουν οι εξονυχιστικές έρευνες που γίνονται αυτήν την περίοδο από οικονομική επιθεωρήτρια. Μέχρι στιγμής οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν προσδιορίσει με ακρίβεια το ύψος των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από τα δημοτικά ταμεία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των περίπου 1 έως 2 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το νούμερο αυτό να αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα με την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την παραγγελία για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου που έδωσε ο νέος προϊστάμενος της διεύθυνσης ταμειακής υπηρεσίας του δήμου στις 23 Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού, κατά τη διενέργεια του οποίου από την προϊσταμένη και το διαχειριστή πληρωμών του τμήματος εξόδων προέκυψαν “σοβαρότατες ενδείξεις κακοδιαχείρισης”, γνωστοποιήθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου..