Τα spam έγιναν 30 χρονών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Τα spam έγιναν 30 χρονών..

Πριν από ακριβώς 30 χρόνια εστάλη το πρώτο σπαμ- ανεπιθύμητο- e-mail. Όμως το μήνυμα που έστειλε στις 3 Μαΐου του 1978 ο υπάλληλος εταιρείας μάρκετινγκ σε περίπου 400 άτομα στη δυτική ακτή των Ην. Πολιτειών δεν χαρακτηριζόταν σπαμ και δεν είχε κακό σκοπό. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το σπαμ πήρε το όνομά του από την κωμική τηλεοπτική σειρά των Μόντι Πάιθον «Flying Circus». Στο σκετσάκι που είχαν προετοιμάσει μια παρέα Βίκινγκς σε ένα εστιατόριο καταλήγει να τραγουδά αρκετή ώρα σπαμ, σπαμ, σπαμ. Γιατί; Γιατί στο εστιατόριο, σε κάθε πιάτο που σέρβιραν, πρόσθεταν και σπαμ- ένα άκρως εμπορικό προϊόν κονσέρβας που περιλάμβανε ένα μείγμα βοδινού και χοιρινού!! Οι πελάτες του εστιατορίου εκνευρίστηκαν. «Έτσι δόθηκε η εξής έννοια στο σπαμ- είναι κάτι που επαναλαμβάνεται συνέχεια προκαλώντας ακόμη και εκνευρισμό», επισημαίνει ο Μπραντ Τέμπλετον, ο οποίος ερεύνησε σε βάθος το θέμα της ονομασίας των σπαμ..
Βέβαια σήμερα, τα σπαμ εκνευρίζουν εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά, όχι απλώς τους πελάτες ενός εστιατορίου.
Υπολογίζεται ότι μόνο τα ανεπιθύμητα μηνύματα που στέλνονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία της Gmail (την υπηρεσία που προσφέρει η Google) τετραπλασιάστηκαν από το 2004 ώς το 2008, φτάνοντας από το 20%, στο 80%..

5 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα.
    Να τα εκατοστησεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια πολλα.
    Να τα εκατοστησεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με 31 καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, από το 1992 με τον περίφημο Κουρουπητό έως και τις 13 Μαρτίου 2008, καθώς και άλλες 21 υποθέσεις «ανοιχτές», η Ελλάδα φιγουράρει στην 6η θέση μαζί με την Ιταλία ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε. στις κακές επιδόσεις στον ευρύτερο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.



    Με άλλα λόγια, η τελευταία υπόθεση με το πρωτοκόλλο του Κιότο είναι απλώς το ...κερασάκι. Πολύ περισσότερο που η απόφαση του 2005 έχει ορίσει περιθώριο ώς τα τέλη του 2008 για το κλείσιμο όλων των παράνομων χωματερών και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφύγουμε ακόμη μεγαλύτερο διασυρμό και μάλιστα με τσουχτερό πρόστιμο.

    Σε αυτό το σκηνικό οι περιβαλλοντικές «κορόνες» του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ ακούγονται φάλτσα, αν συνυπολογιστεί ότι σήμερα η χώρα μας δεν έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο 14 Οδηγίες, σε έξι από τις οποίες έχει λήξει και η προθεσμία συμμόρφωσης! Ενδεικτική η περίπτωση, η οποία αφορά την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, που έπρεπε να ενσωματωθεί ώς τις 4 Ιανουαρίου 2006.

    Χρειάστηκε να καταδικαστεί η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να κατατεθεί λίγο πριν το Πάσχα στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και των φορέων, που έκριναν άτολμες τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο κ. Φώλιας υπέβαλε μια γενναία τροπολογία με βάση την οποία όλα τα κτίρια άνω των 50 τετραγωνικών, που θα διατίθενται προς πώληση ή ενοικίαση, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

    Μένει να θεσμοθετηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή για να φανεί στην πράξη η αξία της πρωτοβουλίας του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος και με την παρέμβασή του στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας λειτούργησε ως υπουργός Περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑι για το πρόβλημα του σπάμ η λύση είναι μια
    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
    Ακούγεται και σαν ποιηματάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share