Σοβαρό πρόβλημα για την Πάτρα οι ανεξέλεγκτοι λαθρομετανάστες. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Σοβαρό πρόβλημα για την Πάτρα οι ανεξέλεγκτοι λαθρομετανάστες.

Τους 4.000 (!) έχουν φτάσει οι λαθρομετανάστες από την Αφρική και την Ασία που συνωθούνται στο λιμάνι ψάχνοντας τρόπο να περάσουν απέναντι.
,
Η ελπίδα για μια ζωή στη Δύση μέσω του περάσματος στην Ιταλία οδηγεί καθημερινά ολόκληρα καραβάνια στην αχαϊκή πρωτεύουσα όπου ζουν όπως όπως επί μήνες ολόκληρους.
Οι πρόσφυγες δεν καταφέρνουν να μπουν στα πλοία, δεν έχουν χαρτιά ούτε πρόσβαση σε στοιχειώδεις υποδομές και όπως είναι φυσικό καθημερινά έρχονται σε μικρές ή μεγάλες συγκρούσεις με τις αρχές αλλά και με τους ντόπιους, που έχουν βρεθεί και αυτοί μπλεγμένοι στον ίδιο φαύλο κύκλο. Μέχρι πρόσφατα το κυνηγητό μεταξύ των προσφύγων και των αρχών γινόταν στον χώρο μέσα και έξω από το λιμάνι, όμως με τα νέα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και λίγο καιρό έχει μετατεθεί πλέον στους δρόμους της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη, εδώ και λίγες ημέρες λόγω έργων στην είσοδο της πόλης η κυκλοφορία από τη νέα εθνική οδό διοχετεύεται μέσω παρακαμπτηρίων. Μέσα στο μποτιλιάρισμα δεκάδων φορτηγών οι αλλοδαποί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τα οχήματα κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, προσπαθούν να ανοίξουν τις καρότσες των φορτηγών και να μπουν μέσα, ελπίζοντας ότι θα περάσουν απαρατήρητοι τόσο από τον οδηγό όσο και από τις λιμενικές αρχές και ότι με το φως της ημέρας θα ξυπνήσουν στο Μπάρι, στο Μπρίντιζι ή στη Βενετία. Αυτή η κατάσταση όμως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όπως αποδείχθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας όταν... ένα 17χρονο παιδί από το Αφγανιστάν αποπειράθηκε να μπει στην καρότσα ενός κινούμενου με χαμηλή ταχύτητα φορτηγού. Στάθηκε όμως άτυχο, αφού ο οδηγός της νταλίκας που βρισκόταν από πίσω επιτάχυνε με αποτέλεσμα ο νεαρός να συνθλιβεί ανάμεσα στα δύο οχήματα. Το περιστατικό πυροδότησε τα γνωστά σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν μεταξύ εκατοντάδων λαθρομεταναστών και της αστυνομίας.Το θέμα όμως είναι πως όσο το πρόβλημα χρονίζει χωρίς η πολιτεία να δείχνει σοβαρή διάθεση να το επιλύσει τόσο πολλαπλασιάζονται και οι πιθανότητες να υπάρξουν νέα κατά πολύ σοβαρότερα επεισόδια με άγνωστα αποτελέσματα και συνέπειες.Σ'αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση "το προλαμβάνειν είναι κατά πολύ περισσότερο προτιμότερον από το θεραπεύειν" αν και στην Ελλάδα μάλλον το έχουμε πλέον ξεχάσει..
Bookmark and Share