Αδειάζουν από προσωπικό τα κέντρα Υγείας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Αδειάζουν από προσωπικό τα κέντρα Υγείας

  • Μειώσεις στο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καταγράφεται στα Κέντρα Υγείας της χώρας, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στο βόρειο Αιγαίο..  

Αυτό..προκύπτει από στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία αφορούν το 2014.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ΕΛΣΤΑΤ, το 2014 υπήρξε μείωση στον αριθμό του ιατρικού προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Υγείας στο σύνολο της χώρας κατά 3,3%.

Αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και στο νοσηλευτικό προσωπικό κατά 3,1% σε σχέση με το 2013.

Στο μη ιατρικό προσωπικό, που περιλαμβάνει τις υπόλοιπες ειδικότητες, παρατηρείται ακόμα μεγαλύτερη μείωση κατά 8,8% στο σύνολο της χώρας.

Στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά 20,9%, σε αντίθεση με την Ήπειρο και την Αττική που παρουσιάζουν αύξηση κατά 10,3% και 7,9%, αντίστοιχα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Πελοπόννησο και στο νότιο Αιγαίο υπάρχει η μεγαλύτερη μείωση στο νοσηλευτικό προσωπικό κατά 12,4%, 8,8% και 7,2%, αντίστοιχα.

Στα Ιόνια Νησιά, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει η μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων, με ποσοστά 17,2%, 11,5% και 10,9%, αντίστοιχα.

Μηχανήματα


Ανισότητες καταγράφονται στον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας, με τα ιατρικά μηχανήματα να είναι αυξημένα κατά 7,6% στην Περιφέρεια των Ιόνιων Νησιών και λιγότερα κατά 7,6% στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.