Συρία: Ποιος πολεμάει ποιον; Οι σύμμαχοι και αντίπαλοι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Συρία: Ποιος πολεμάει ποιον; Οι σύμμαχοι και αντίπαλοι

ISIS,Αντάρτες,Κούρδοι,Χεζμπολάχ,Ρώσοι,Αμερικανοί,Τούρκοι,Σαουδάραβες,Ιρανοί κλπ... σε ένα απίστευτα περίπλοκο πεδίο μάχης

  • Όλες οι απαντήσεις σε ένα απλό γράφημα του CNN (δείτε παρακάτω)


Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία θεωρείται μια από τις πιο αιματηρές αλλά και πιο περίπλοκες εν εξελίξει συμπλοκές στον κόσμο.
Σε μια προσπάθεια να δώσει μια απάντηση στο ποιος είναι με ποιον και ποια είναι τα αντίπαλα στρατεύματα, το CNN παρουσιάζει ένα γράφημα, όπου... με τον πλέον απλό τρόπο παρουσιάζονται όλες οι συμμαχίες και όλοι οι αντίπαλοι.
Αν και ο εμφύλιος στη Συρία άρχισε ως μια εξέγερση κατά του προέδρου Bashar al Assad, πλέον έχει εξελιχθεί σε μια σύρραξη όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι μάχονται για το δικό τους συμφέρον.
Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλο μέρος της Συρίας, αλλά δέχεται τα πυρά από όλες τις πλευρές.
Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) και οι σύμμαχοι της το πολεμούν, όπως το ίδιο κάνουν και όλες οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης ( Free Syrian Army, Syrian Democratic Forces) αλλά και ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως Jabhat Fateh al Sham, η πρώην Al Nusra.
Αλλά η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν όλες τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους ωστόσο πολεμά η Τουρκία (σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ) καθώς θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός μεγάλου κουρδικού κράτους στα νότια σύνορα της με τη Συρία.
Την ίδια στιγμή η Ρωσία στηρίζει το καθεστώς του Assad, την ώρα που προσπαθεί να βρει διπλωματική και πολιτική λύση με τις ΗΠΑ στον εμφύλιο της Συρίας αλλά και την Τουρκία, με την οποία μέχρι πρότινος είχε φτάσει στα πρόθυρα ακόμα και σύρραξης.


.
Bookmark and Share