Τούρκος πραξικοπηματίας βγήκε στη Σάμο με... τζετ σκι; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Τούρκος πραξικοπηματίας βγήκε στη Σάμο με... τζετ σκι;

  • Μπροστά σε νέο πονοκέφαλο βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, καθώς -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ως τώρα πληροφορίες -ένας Τούρκος που θεωρείται ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Τούρκος πέρασε με...τζετ-σκι στο Πυθαγόρειο της Σάμου όπου και εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 40 ετών ο οποίος είχε έγγραφα τα οποία τον εμφάνιζαν να έχει βουλγάρικη υπηκοότητα. Έπειτα από τον έλεγχο των στοιχείων του από το προσωπικό του Λιμενικού βρέθηκε ότι τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ήταν πλαστά.

Στις έρευνες για τη διαπίστωση των στοιχείων του 40χρονου Τούρκου συμμετέχει και κλιμάκιο της ΕΥΠ. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό που κρυβόταν διαφεύγοντας τη σύλληψη ή για κρατικό υπάλληλο που βοήθησε τους πραξικοπηματίες.

Ο 40χρονος που βγήκε στην παραλία στο Πυθαγόρειο της Σάμου είναι ο ένατος Τούρκος που θεωρείται εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα και διέφυγε στην Ελλάδα. Το Σάββατο 16 Ιουλίου, την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, 8 Τούρκοι στρατιωτικοί προσγειώθηκαν μεστρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την ελληνική κυβέρνηση.
Bookmark and Share