Μυστικοί αστυνομικοί σε μέσα μεταφοράς κατά των καταστροφών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μυστικοί αστυνομικοί σε μέσα μεταφοράς κατά των καταστροφών


  • Θα κινούνται ως επιβάτες για να αντιμετωπίζουν τις καταστροφές.


Μυστικοί αστυνομικοί, που θα κινούνται ως επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν το ... κύμα καταστροφών σε λεωφορεία, τρόλεϊ και συρμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι «επιβάτες» - αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, σε συνδυασμό με μοτοσικλετιστές της ίδιας υπηρεσίας περιλαμβάνονται στο σχέδιο αστυνομικής δράσης που αναθεωρήθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα.

Κυρίαρχη στόχευση του σχεδίου είναι οι συλλήψεις δραστών τέτοιων καταστροφών, οι οποίες σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη συνέχιση αυτού του μπαράζ βανδαλισμών.

Το προηγούμενο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή επιθέσεων σε μέσα μαζική μεταφοράς, με βανδαλισμούς-καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων και θυρών, έπασχε από την... εγκατάλειψη θέσης εκ μέρους αστυνομικών που είχαν επιφορτιστεί την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους περίπου 200 αστυνομικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό, σε κρυφές και εμφανείς περιπολίες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, γίνονταν «αόρατοι» και δεν εντοπίζονταν στα σημεία που είχαν προκαθοριστεί να περιπολούν.

Από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους επικεφαλής αξιωματικών, πολλοί αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν από τις θέσεις τους και σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές χρηματικών προστίμων.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων προκάλεσε τον επανασχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων με βασικό στόχο τις συλλήψεις νεαρών που επιδίδονται σε βανδαλισμούς. Το βάρος σε αυτή τη στόχευση συλλήψεων έπεσε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία με περίπου 100 αστυνομικούς θα απασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το έργο.
Bookmark and Share