Έμποροι και ξενοδόχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα σκουπίδια - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Έμποροι και ξενοδόχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα σκουπίδια

  • Τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρισμό, το εμπόριο και τη δημόσια υγεία επισημαίνουν Βασίλης Κορκίδης και Γιάννης Ρέτσος.


Έκκληση απηύθυνε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου... Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, σε όλους τους εμπλεκόμενους, να δοθεί «άμεσες λύσεις» στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Υπογράμμισε τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην υγεία, τον τουρισμό και το εμπόριο από την ανεξέλεγκτη συσσώρευση σκουπιδιών στα κέντρα των πόλεων και επισήμανε πως «δεν χρειάζεται για κάθε χρόνιο πρόβλημα να περιμένουμε κάποιο προαπαιτούμενο της τρόικας για να μας το λύσουν. Ας αποδείξουμε αυτή τη φορά, ότι μπορούμε και μόνοι μας».

Αναλυτικότερα, η δήλωση του κυρίου Κορκίδη: «Συζητήσεις, συναντήσεις, διαπιστώσεις, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, κατηγορίες και ευθύνες, χωρίς όμως λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Αυτή την ώρα απαιτούνται άμεσες λύσεις και όλα τα άλλα έπονται. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, να βρουν λύση στο πνεύμα της υγιεινής και ασφάλειας, πριν ο κοινωνικός αυτοματισμός σκεπάσει το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων. Δεν χρειάζεται για κάθε χρόνιο πρόβλημα να περιμένουμε κάποιο προαπαιτούμενο της τρόικας για να μας το λύσουν. Ας αποδείξουμε αυτή τη φορά, ότι μπορούμε και μόνοι μας...».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Ρέτσου. «Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο της καθαριότητας είναι μια ιδιαίτερα κακή είδηση. Τόσο για τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών πολλών περιοχών της χώρας, όσο και για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό» τονίζει, χαρακτηριστικά, ο κύριος Ρέτσος.

Και προσθέτει: «Μοιάζει, σα να μην έχουμε καταλάβει τους κινδύνους που γεννιούνται από την παράταση αυτής της απεργίας. Έστω και τώρα, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς λύση, αυξάνει τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της οικονομίας».