Γερμανία: Φόβοι ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις βουλευτικές εκλογές - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Γερμανία: Φόβοι ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις βουλευτικές εκλογές


  • Εκτιμούν ότι ίσως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διαρρεύσουν  τα δεδομένα που εκλάπησαν το 2015 από την Κάτω Βουλή της Μπούντεσταγκ.


Τον φόβο ότι η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να... επηρεάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, επικαλούμενος πληροφορίες από την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ είπε ότι πιθανότατα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δούμε να διαρρέουν τα δεδομένα που εκλάπησαν από χάκερ το 2015 από την Κάτω Βουλή της Μπούντεσταγκ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της Μπούντεσταγκ το 2015 εκλάπη «ένας σημαντικός όγκος δεδομένων». «Αναμένουμε ότι κάποιες από αυτές τις πληροφορίες θα διαρρεύσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας Χανς Τζορτζ Μαασέν ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία υποστηρίζει κάποιο συγκεκριμένο κόμμα.

Είπε επίσης ότι η υπηρεσία του δεν διαθέτει στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη διαδικτυακή επίθεση που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουκρανία.