Γιούνκερ: Οι ευρωβουλευτές... είστε γελοίοι! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Γιούνκερ: Οι ευρωβουλευτές... είστε γελοίοι!

https://greece-salonika.blogspot.com/2017/07/blog-post_992.html
  • Την οργή του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προκάλεσε η χαμηλή προσέλευση των ευρωβουλευτών στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης για την τελετή λήξης της προεδρίας της ΕΕ από τη Μάλτα. 


"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο" είπε εξοργισμένος ο....Γιούνκερ στη σχεδόν άδεια αίθουσα του κτιρίου του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου παρευρίσκονταν μόνο... 30 ευρωβουλευτές!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι απάντησε, φωνάζοντας: "Κύριε πρόεδρε, μπορείτε παρακαλώ να δείξετε λίγο περισσότερο σεβασμό; Μπορεί να επικρίνετε το κοινοβούλιο, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο είναι που θα έπρεπε να ελέγχει την Κομισιόν".

"Είναι μόνο ελάχιστα τα μέλη της ολομέλειας που ελέγχουν την Κομισιόν! Είστε γελοίοι. Ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στους Μαλτέζους", απάντησε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Ο Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί ξανά σε συνεδρίαση αυτού του τύπου, ενώ τόνισε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να σέβεται την προεδρία ακόμη και των μικρότερων χωρών, "κάτι που δεν κάνει". "Εάν ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ήταν η Αγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη" κατέληξε.
Bookmark and Share