Πιο ..επίπονη πρέπει να είναι η ανθελληνική εκστρατεία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά το σύνολο της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς προτού ακόμα βγει το ανακοινωθέν από τη συνεδρίαση του προκαθορισμένου μηνιαίου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (MGK), ο Ερντογάν έκανε την εμφάνισή τους στο CNN Türk, όπου εκ νέου επιτέθηκε, μεταξύ των λοιπόν θεμάτων, στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας το θέμα με τα νησιά του Αιγαίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι "είναι επιτακτική ανάγκη αυτά τα νησιά να αφοπλιστούν". Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν τόνισε επίσης ότι "η προσδοκία μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι να μην βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτειες και να μην επιτρέψουν τη χειραγώγηση της διεθνούς κοινής γνώμης".
"Κάναμε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ και την Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών μας. Στείλαμε την τελευταία μας επιστολή στον ΟΗΕ στις 17 Σεπτεμβρίου. Η άρση του εμπάργκο όπλων στη Νότια Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει καμία εξήγηση" είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: "θα ληφθεί κάθε προφύλαξη για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων".
Σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας για αναγνώριση της ΤΔΒΚ στον κόσμο, ο Ερντογάν είπε: "Εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενεργήσει πραγματικά δίκαια, θα επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία". είπε.
Σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης, ο Ερντογάν είπε: "Η πυρηνική σύγκρουση είναι καταστροφή, δεν θέλω να το σκέφτομαι". "Το γεγονός του δημοψηφίσματος φέρνει προβλήματα. Μακάρι να μπορούσαμε να τα είχαμε λύσει μέσω της διπλωματίας, ας μην πήγαινε το πράγμα σε δημοψήφισμα", είπε χωρίς ουσιαστικά να τα καταδικάσει.
Επαναφέροντας το θέμα της πιθανής νέας επιχείρησης στη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: "Δεν διστάζουμε ποτέ να μετατρέψουμε τις προσπάθειές μας σε μια συνολική αντιτρομοκρατική επιχείρηση όταν το κρίνουμε απαραίτητο και σκόπιμο", είπε και συμπλήρωσε: "οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία πρέπει να εφαρμόσουν τις συμφωνίες που επιτύχαμε τον Οκτώβριο του 2019. Το PKK/YPG εξακολουθεί να αναπτύσσεται σε περιοχές κοντά στα σύνορά μας, σε αντίθεση με αυτές".capital