Πίσω απ΄το περιστατικό με το παπούτσι... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πίσω απ΄το περιστατικό με το παπούτσι...

Εντάξει,το ποιός ήταν ο άνθρωπος που πέταξε το παπούτσι το μάθαμε όλοι..
.
Λίγο τα ρεπορτάζ των καναλιών,λίγο οι αναρτήσεις στα blogs ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το ποιός είναι ο γιατρός που προχώρησε στην ενέργεια αυτή.
.
Για άλλους ήταν καθαρή ενέργεια ακτιβισμού και αντίδρασης,για άλλους ενορχηστρωμένη προσπάθεια προπαγάνδας με στόχο να πληγεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.Στο Greece Salonika αν και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το τι ακριβώς συνέβει δε θα προχωρήσουμε σε περισσότερες αναφορές για πολλούς λόγους.Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως κάποιοι αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως αφελείς..
.
Θα θυμίσουμε όμως μερικά πράγματα σχετικά με τον ρεπόρτερ-ανταποκριτή του BBC κ.Μ.Μπράμπαντ ο οποίος και είχε την αποκλειστικότητα του ρεπορτάζ..
.
Ο ίδιος άνθρωπος λοιπόν έχει..ασχοληθεί και -με τη δύναμη που του δίνει το μέσο στο οποίο εργάζεται- διασύρει αρκετές φορές τη χώρα με παρόμοια ρεπορτάζ.

Το Σεπτέμβριο του 2008 πχ "ανακάλυψε" το θέμα ανεξαρτησίας της Κέρκυρας..! Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του Greece Salonika εκείνες τις μέρες πατώντας
εδώ και εδώ .

Ακολούθησαν διάφορα δυσφημιστικά ρεπορτάζ για τη χώρα όπως πχ αυτό για το κέντρο λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη
(29/10/2009)

ή το επίσης περίεργο "αποκλειστικό" ρεπορτάζ με την απεργία πείνας δικαστικού έξω απ΄το Μέγαρο Μαξίμου
(24/1/2008)

για να φτάσουμε στην κάλυψη των επεισοδίων στις πορείες του
Μαίου 2010 όπου ο κ.Μπράμπαντ έσπευσε να στείλει και πάλι στον κόσμο το μήνυμά του γράφοντας στο ρεπορτάζ του "Δεν έχω ξαναδεί τέτοια οργή" για να καταλήξει κινδυνολογώντας στο συμπέρασμα πως "η χώρα βρίσκεται σε αστάθεια(!)"..Στο δε προχθεσινό ρεπορτάζ με το παπούτσι κατέληγε λέγοντας πως "παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Αστυνομία εκτέθηκε".Τα μέτρα ασφαλείας ήταν όντως πρωτοφανή στη Θεσσαλονίκη αλλά το ποιός τελικά εκτέθηκε καλύτερα να το ξαναδείτε λίγο κ.Μπράμπαντ..

Ο νοών -και μόνο αυτός- νοείτο...

6 σχόλια:

  1. γιατι το οτι η χωρα βρισκεται σε ασταθεια τι ειναι?

    ψεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. auta symvainoun otan apenanti se megala kanalia stekontai mikres xwres

    as ta kanane auta sth usa h sth gallia klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠ ΤΗ ΧΩΡΑ? Η ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένα από τα ρεπορτάζ του Μπράμπαντ δεν ήταν ψέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γνωρίζω για όλες τις υποθέσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, αλλά πχ στο θέμα των παραδικαστικών ήταν ο μόνος δημοσιογράφος που βρισκόταν στην Ελλάδα, που ενδιαφέρθηκε. Μάλλον είμαστε τυχεροί που υπάρχει έστω και αυτός γιατί οι Έλληνες δημοσιογράφοι ασχολούντε με σημαντικότερα θέματα από μία δικαστικό που καταγγέλει συναδέλφους της για διαφθορά, χρηματισμό κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε που διαμαρτύρεσαι για τη μη εμφάνιση του σχολίου σου.

    Έχουμε κάνει ξακάθαρο πως σχόλια που εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα καθώς και υβριστικά σχόλια δεν θα εμφανίζονται.

    Σχόλια ρατσιστικού τύπου όπως τα δικά σου είναι κατανοητό πως θεωρούνται και είναι υβριστικά γι'αυτό και δεν εμφανίζονται.H κριτική είναι καλοδεχούμενη οι βρισιές όχι.

    Πρέπει να γνωρίζεις -και αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι bloggers αγνοούν-πως ακόμη και για τα επώνυμα (πολύ περισσότερο δε για τα ανώνυμα) σχόλια που εμφανίζονται σε blogs και sites υπεύθυνοι κατά το νόμο είναι οι εκάστοτε διαχειριστές και όχι οι συγγραφείς των σχολίων.

    Εν πάσει περιπτώσει εάν δεν συμφωνείς ή δεν σου είναι αρεστό το περιεχόμενο των αναρτήσεων μας μπορείς να μη μας επισκέπτεσαι.

    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

    Greece Salonika

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share