Λίμνη Κορώνεια.Τελευταία λύση ο..βομβαρδισμός! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Λίμνη Κορώνεια.Τελευταία λύση ο..βομβαρδισμός!

"Υπάρχει τρόπος να αυξήσουμε την ποσότητα βροχής και να αντιμετωπίσουμε την ανομβρία. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να επιλέξουμε περιοχές που διαθέτουν... ρεζερβουάρ νερού, λεκάνες δηλαδή απορροής, όπως είναι η λίμνη Κορώνεια", υποστηρίζει ο καθηγητής Μετεωρολογίας Θεόδωρος Καρακώστας..
Τα προγράμματα δημιουργίας βροχής δεν είναι άγνωστα στο εξωτερικό, ούτε και στην Ελλάδα. Πριν από δύο χρόνια είχε εφαρμοστεί κάτι ανάλογο από τον κ. Καρακώστα στην περιοχή της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα πρόκλησης βροχής στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Θεσσαλίας έγινε με σκοπό τη γεωργική εκμετάλλευση, όμως στην περιοχή της Κορώνειας το πρόγραμμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί για καθαρά περιβαλλοντικούς λόγους.
Ειδικά αεροπλάνα θα "βομβαρδίσουν" με πυρίτιο στα νέφη. Οι ουσίες αυτές με τις οποίες βομβαρδίζονται τα σύννεφα, όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν επηρεάζουν το περιβάλλον. Η επέμβαση αυτή πρέπει να γίνει το κατάλληλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αυξηθεί σημαντικά η ποσότητα του νερού, την οποία μπορεί να δώσει το κάθε σύννεφο. "Ο στόχος είναι να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού που μπορεί να δώσει το κάθε σύννεφο. Σε ό,τι αφορά την πρόκληση βροχής, η διαδικασία επέμβασης είναι συγκριτικά πιο εύκολη από αυτή που ακολουθείται στο πρόγραμμα της χαλαζόπτωσης, διότι έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, μέχρι να δημιουργηθούν τα κατάλληλα σύννεφα, στα οποία θα επέμβουμε", εκτιμά ο κ. Καρακώστας. Εάν το πρόγραμμα ξεκινήσει άμεσα, απαιτούνται δύο τουλάχιστον περίοδοι βροχοπτώσεων για να μπορέσει κανείς να κάνει αποτίμηση της απόδοσής του. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ανάλογα προγράμματα αύξησης της βροχής θα πρέπει να δημιουργηθούν σε όλους τους ταμιευτήρες νερού, ώστε να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα ανομβρίας, που εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο στη Μακεδονία το τελευταίο διάστημα.

2 σχόλια:

  1. δε βομβαρδιζουνε και λιγο πιο νοτια να πιασει και Σαλονικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν σε όλο τον κόσμο καταργούνται και κλείνουν εργοστάσια ρεύματος με καύσιμο λιγνίτη η λιθάνθρακα, στην Ελλάδα οι υπουργοί "ανάπτυξης" αδειοδοτούν περισσότερα, ΝΕΑ.

    Όταν σε όλο τον κόσμο καταργούνται οι χώροι "υγειονομικής" ταφής (ΧΥΤΑ) και προωθείται η ανακύκλωση μαζί με άλλες μεθόδους, στην Ελλάδα κατασκευάζονται κι άλλοι, νέοι.

    Όταν στην Ευρώπη υπάρχει νομοθεσία και στην χώρα μας νόμος για τα βαρέα μέταλλα και τα ηλεκτρονικά απόβλητα, οι πάντες αδιαφορούν ενώ θάβονται καθημερινά στις χωματερές τέτοια επικίνδυνα σκουπίδια. Χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν μέσα σε αναθυμιάσεις ΡΒ (ηλεκτρολόγοι ηλεκτρονικοί τεχνικοί Η/Υ) και χιλιάδες ακόμα με χειρισμό αποβλήτων από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς επαρκή αερισμό και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.

    Όταν σε όλο τον κόσμο προσπαθούν - στο βαθμό που μπορούν - να μειώσουν τις εκπομπές CO2 που ευθύνεται για το μέγα πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας, εδώ απλώς το φορολογούμε και έχουμε πολύ κακής ποιότητας καύσιμα.

    Πρέπει να πείσουμε η ακόμα και να αναγκάσουμε τις κυβερνήσεις να σεβαστούν το περιβάλλον γιατί οι κυβερνώντες μπορεί τότε που το πρόβλημα θα είναι πια οξύτατο να έχουν πεθάνει, αλλά τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να ζήσουν.

    Η πολιτεία έχει ηθική και Συνταγματική υποχρέωση να προφυλάξει το περιβάλλον όχι μόνο σε Εθνικό αλλά ακόμα και διεθνές επίπεδο.
    Αυτό δεν είναι προαιρετικό και δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα "πολιτικού προγράμματος" επειδή δεν είναι μόνο θέμα Εθνικό αλλά παγκόσμιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share