Πάρτυ Μουσουλμάνων Θράκης-Σκοπιανών στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Πάρτυ Μουσουλμάνων Θράκης-Σκοπιανών στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ..

Συντονισμένη και καλά σχεδιασμένη εμφάνιση στην ετήσια διάσκεψη του ΟΑΣΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βαρσοβία πραγματοποίησαν από κοινού η σκοπιανή κυβέρνηση, το «Ουράνιο Τόξο», η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» και ο «Σύλλογος επιστημόνων Τουρκικής μειονότητας»..
Η «επίθεση» εκδηλώθηκε στη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης «ΟΑΣΕ: Συνάντηση εφαρμογής της ανθρώπινης διάστασης» (Human Dimension Implementation Meeting- φωτογρ.), όπου κυβερνήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εξετάζουν τα προβλήματα ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων στις 56 χώρες μέλη του ΟΑΣΕ στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και στη Βόρεια Αμερική.
Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η κίνηση αυτή σημειώνεται ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2009 η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του ΟΑΣΕ και συγχρόνως έρχεται να επιβεβαιώσει τον «συντονισμό» της ομάδας του κ.Βοσκόπουλου στη Φλώρινα, με τη σκληροπυρηνική ομάδα της μειονότητας στη Θράκη που τίθενται υπό τη σκεπή άλλοτε του τουρκικού προξενείου άλλοτε της ίδιας της σκοπιανής κυβέρνησης (η συνεργασία αυτή διαπιστώθηκε και κατά την επίσκεψη της κ. Μακ Ντάγκαλ στην Ελλάδα)..
Χαρακτηριστικό της «επίθεσης» την οποία επιχείρησαν αυτές οι οργανώσεις είναι ότι την τρίτη ημέρα της Διάσκεψης από τις 217 συνολικά παρεμβάσεις (χαιρετισμούς, αναφορές κυβερνήσεων και δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) περισσότερες από 25 αφορούσαν την Ελλάδα!!
Η σκοπιανή αντιπροσωπεία, μάλιστα, έσπευσε να καταθέσει δικό της έγγραφο απάντηση στο κείμενο που είχε παρουσιάσει η ελληνική αποστολή με το οποίο κατέρριπτε τους ισχυρισμούς της ομάδας του κ.Βοσκόπουλου..
Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τους Ν. Καλαϊτζιανο και τη κ.Μ. Μαρινάκη υπέβαλαν πλήρεις απαντήσεις με τις οποίες απαντήθηκαν οι ισχυρισμοί τόσο του κ. Βοσκόπουλου όσο και των σκληροπυρηνικών στοιχείων της μειονότητας, ενώ αποκαλύφθηκε και ο ρόλος τον οποίο επιχειρεί να παίξει η ομάδα του «Ουράνιου Τόξου» σε σχέση με τον αλυτρωτισμό που αναπτύσσεται από τα Σκόπια.
Η σκοπιανή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ.Αρσιμ Ζέκολι υιοθέτησε πλήρως φυσικά τους ισχυρισμούς της ομάδας αυτής και εμφανίστηκε ως προστάτιδα της «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Η λεγόμενη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού»μάλιστα,ζήτησε να υπάρξει σχετικό ερώτημα στην απογραφή του 2011, ενώ στα άλλα αιτήματα περιλαμβάνονται η επιστροφή των «Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων» και των περιουσιών τους.
Στο κεφάλαιο πρόληψης των βασανιστηρίων με σχεδόν αστείο τρόπο γίνεται αναφορά σε υποτιθέμενα ερωτήματα που τέθηκαν σε μέλη της «μακεδονικής μειονότητας» για να αποκαλύψουν σε αστυνομικό όργανο... τι συζήτησαν με την κ. ΜακΝτάγκαλ.
Στο δεύτερο κείμενο μάλιστα γίνεται αναφορά στον... γνωστό Παναγιώτη Δημητρά (που αφιερώνει και στη δική του αναφορά μερικές σελίδες) που όπως ισχυρίζονται απειλείται με την ποινή του θανάτου, ώστε να εκφοβισθούν και όλοι όσοι υποστηρίζουν τη «μειονότητα»!!
Ιδιαίτερα συγκροτημένες (σε αντίθεση με τη σχεδόν γραφική εμφάνιση της ομάδας Βοσκόπουλου..) ήταν οι παρεμβάσεις των σκληροπυρηνικών στοιχείων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
Σε μακροσκελή κείμενα που κατέθεσαν περιγράφεται όλο το φάσμα των αιτημάτων που προωθούν τα ακραία στοιχεία υπό την καθοδήγηση της Αγκυρας:
«Αναγνώριση τουρκικής ταυτότητας, αναγνώριση εκλεγμένων μουφτήδων, επιστροφή κοινωφελών ιδρυμάτων, επιστροφή της ελληνικής υπηκοότητας σε... 60.000 άτομα, αναγνώριση συλλογικής χρήσης του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και του δικαιώματος της μειονότητας να ιδρύσει τους δικούς της συλλόγους βασισμένους σε εθνική βάση».Στο έγγραφο που κατατέθηκε ο «Σύλλογος Επιστημόνων» της μειονότητας ζητά ακόμη:
Το άνοιγμα τεσσάρων νέων μειονοτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενός μειονοτικού επαγγελματικού σχολείου τα οποία θα αποτελούν ιδιοκτησία της μειονότητας(!), την αύξηση σε 36 των δασκάλων που έρχονται από την Τουρκία στη Θράκη, την επέκταση και στα μειονοτικά σχολεία του μέτρου για υποχρεωτική δεκαετή εκπαίδευση, ενίσχυση των υποδομών των μειονοτικών σχολείων, την ίδρυση οικοτροφείου στο Γυμνάσιο Ξάνθης και λειτουργία νηπιαγωγείων που θα λειτουργούν είτε στην τουρκική είτε και στις δύο γλώσσες..
Στη Βαρσοβία βρέθηκαν
από το «Σύλλογο Επιστημόνων» οι κ.κ.Τζεμίλ Καπζα, Σαμπαχεντιν Απτουραχμαν, Αλι Χουσεϊν,
από την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» ο κ.Καμπουραν Ομέρογλου,
από τη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» ο κ.Δαβίδ Βιτκοφ,
από το «Ουράνιο Τόξο» ο κ.Παύλος Βοσκοπούλος,
από την «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» η κ.Ντιγιανα Ντεσπονοβα-Παϊκοφσκι.
.
***Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που Σκοπιανοί και μουσουλμάνοι της Θράκης "συμμάχησαν" για την προβολή των θέσεών τους εκτός Ελλάδας καθώς η πρώτη προσπάθεια είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο ,στην έδρα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες,όταν διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση με θέμα:
«Οι αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα».
Δείτε σχετικά πατώντας εδώ .


πληροφορίες: οsce.org ethnos.gr,
Bookmark and Share